Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Olympia / foto: Shutterstock

Aromaterapie plná smyslnosti

Již obyvatelé starověkého Babylonu dávali vůním zvláštní význam. Věřili, že některé vůně mohou navodit romantickou atmosféru a přivodit chuť na erotické hrátky. I v moderní době se často zamilovaní lidé obdarovávají květinam

Jistým způsobem využila smyslné aromaterapie i samotná Kleopatra, když sváděla Marka Antonia. Podlahu nechala pokrýt okvětními plátky růže. Exotické vůně využila při všech možných příležitostech. Údajně nechala i plachty své lodě namočit v parfému, aby vítr svou vůní připomínal její příjezd.

Ačkoliv si to málokdo uvědomuje, čich je při erotických hrátkách nepostradatelný. Pro sexuální přitažlivost jsou důležité feromony, což jsou chemické látky, které se vylučují v lidském potu. Jistými ekvivalenty feromonů jsou třeba vůně květin, proto květiny přitahují ptáky a hmyz. A neméně přitažlivé jsou tyto vůně i pro nás. Existují přírodní aromatické oleje, které nám dobře poslouží, pokud chceme relaxovat, povzbudit své smysly a navodit milostnou atmosféru.

magazin.cz

 

Dnes jsme často bohužel konzumenty synteticky vyrobených parfémů nebo třeba sprchových gelů. Tyto prostředky jsou chemicky zpracované tak, aby nám krásně a příjemně voněly. Ovšem pokud chcete opravdu udělat něco dobrého pro své smysly, sáhněte po čistě přírodních vonných esencích.

Vůně, které dokáží zesílit požitek ze sexu a něžných doteků, můžete využít třeba v podobě horké koupele, aromalamp, přírodních parfémů či masážních olejů. Pokud se spojí příjemné doteky, vůně oleje a smyslná masáž, rozproudí se v našem těle energie a probudí se smysly.

Muži si jistě užijí masáž vnitřní strany stehen, hýždí, chodidel, krku a pokožky hlavy. Ženy zase milují jemnou masáž zad, šíje a krku, u které se maximálně uvolní. Pak lze pokračovat jemnými doteky na bříšku, hrudníku a klínu.

Určité éterické oleje mohou mít afrodiziakální účinky. Které vůně to jsou?

magazin.cz

 

Jasmín se někdy označuje jako „královna noci“. Je charakteristický svou opojnou a velmi intenzivní květinovou vůní. Ta dokáže zvýšit důvěru mezi partnery a celkově vytvoří uvolněnou atmosféru.

Dřevitou, nasládlou a exotickou vůní je proslulé santalové dřevo. Při vnímání jeho vůně mizí stres, úzkost, stydlivost i zábrany.

Pačuli má těžkou, ale zároveň smyslnou vůni, která umí podpořit mužnost, sebevědomí i odvahu. Odstraňuje také strach.

Takzvaná „královna květin“, růže, svou jemnou vůní přivodí pocit harmonie a otevře vám srdce. Vůně růže dokáže povzbudit ženskost i smyslnost. Dává volný průchod citům.

Afrodiziakální vůně spolu většinou pěkně ladí. Ovšem nic se nesmí přehánět. Pokud máte  v oblibě vůně kořeněné, pusťte si je do ložnice. Smyslnost ve vás probudí třeba černý pepř, kardamom, zázvor, skořice nebo cedrové dřevo.

Diskuze k článku:

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!