Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: Shutterstock

Jak zvládnout rozchod?

Vyrovnat se s rozpadem vztahu je jistě těžké. Není vůbec jednoduché to zvládnout, a to zvláště v případě, že vztah trval několik let a byl to váš partner, kdo vás opustil. A tak rozchod většinou provází bolest a smutek.

Zlomené srdce zahojí především čas, což možná zní jako klišé, ale je tomu tak. Sami se však můžete pokusit rozchod zvládnout lépe, než se litovat a propadat depresím.

Po rozpadu vztahu mají mnozí (a hlavně jsou to ženy) tendenci akorát brečet, nejraději zůstat celé dny v posteli, nechodit ven, litovat se a propadat depresi. To je však akorát tak cesta do pekel. Zbytečně tak ztrácíte čas a vaší depresi to jenom zhorší. Budete se cítit čím dál hůř, a to přece nechcete.

magazin.cz

 

Ne nadarmo se říká, že v nouzi člověk pozná přítele. Právě tento pravý přítel vám jistě pomůže rozchod lépe zvládnout. V jeho přítomnosti přijdete na jiné myšlenky, svěříte se mu a hned vám bude o trochu lépe. Klidně i vyrazte do společnosti s více přáteli. Hlavně nezůstávejte sami. Samotě se po rozchodu snažte vyhýbat.

Rozchod vám paradoxně přinesl jednu velkou výhodu. Nyní máte spoustu volného času jenom sami pro sebe. A můžete dělat, cokoliv se vám zachce. Místo toho, abyste se utápěli v depresích, smysluplně využijte svůj volný čas. Věnujte se koníčkům, pořiďte si třeba domácího mazlíčka, abyste nebyli úplně sami, realizujte své sny. Přijdete na jiné myšlenky a také ze sebe budete mít dobrý pocit. Seberealizace vám zvedne sebevědomí.

magazin.cz

 

Odchod partnera pro vás možná zprvu znamená i ztrátu smyslu života, dost možná se ale mýlíte. Zkuste se zamyslet nad tím, zda byl váš bývalý partner skutečně „ten pravý“. Sepište si třeba seznam pozitiv a negativ, která se kdy ve vašem vztahu objevila. Možná bude negativ více než pozitiv, jenom jste tuto skutečnost možná jako zamilovaní přehlíželi. Pokud vás po rozchodu občas zachvátí touha se svému bývalému partnerovi ozvat, ke svému seznamu se vraťte a zaměřte se hlavně na negativa.

Po rozhodu potřebujete čas, abyste se v klidu s celou situací vyrovnali. Úplně to nejhorší, co můžete po rozchodu udělat, je hledání nového partnera. Nový vztah byste měli začít vyrovnaní, spokojení sami se sebou a bez myšlenek na svého bývalého partnera. Takový vztah by vám pravděpodobně stejně moc dlouho nevydržel, protože jste jenom toužili vyplnit pocit prázdnoty a nehledali jste partnera pro život.

magazin.cz

 

Asi to nejdůležitější je přiznat si po rozchodu, že je definitivní konec. Musíte se s tím zkrátka smířit. Nemá senu expartnera prosit, aby zůstal a přemlouvat ho. K ukončení vztahu jistě existoval nějaký pádný důvod. Dívejte se více do budoucnosti, věřte v lepší zítřky.

Diskuze k článku:

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!