Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: Shutterstock

Tajemství erotických snů

Sny o sexu už alespoň jednou zaznamenal asi každý. Podle statistik je ze všech snů celých osm procent právě s erotickým podtextem.

Sny o sexu však většinou nijak nesouvisí se sexuálním životem jedince. Co tedy ve skutečnosti znamenají a co nám mohou říci?

Když podvádíte svého partnera

Sny o tom, že podvádíte svého partnera či svou partnerku, obvykle značí skrytý nedostatek důvěry. Ten však nutně nemusí symbolizovat důvěru k partnerovi, ale spíše v sebe samotného. Člověk, kterému se zdá o nevěře, se cítí tak trochu nejistě, chybí mu radost ze života nebo má nějaké problémy. Psychologové takové erotické sny přisuzují lidem, kteří příliš touží po uznání od svého okolí.

Když máte sex s osobou, které chybí obličej

Obličej člověk úzce souvisí s jeho totožností. A pokud ve snu nemá váš sexuální protějšek obličej, nebo ho zkrátka jenom nevidíte či si ho nepamatujete. Pravděpodobně jste v reálném životě něčím ohrožováni, ovšem vy zatím netušíte čím. Tento erotický sen se vás tedy snaží popostrčit, abyste se lépe dívali kolem sebe a nenechali se ničím ohrožovat nebo omezovat.

Když máte sex s kamarádem nebo kamarádkou

Sexu s kamarádem nebo s kamarádkou se ve snu oddávají jedinci, kteří mají bezmezný obdiv ke svým přátelům. Jsou například přímo nadšeni jejich chováním, způsobem oblékání atd. V podstatě se nejedná o nic špatného, pokud se však toto obdivování nezmění v posedlost.

Když dosáhnete orgasmu

Pokud jste ve snu dosáhli orgasmu, pravděpodobně jste h prožívali i fyzicky, tedy ve skutečnosti. Především ve fázi spánku zvané REM bylo někdy u lidí zaznamenáno sexuální vzrušení. A pokud se vám zrovna v tuto chvíli bude zdát erotický sen, jsou splněny předpoklady i k fyzickému dosažení vyvrcholení.

Když máte sex s osobou, kterou nenávidíte

Sex s osobou, kterou nenávidíte? Ano, i takové sny se vám mohou zdát. A většinou souvisí se závistí. Danému člověku zkrátka něco závidíte – lepší postavení, lepší práci atd. Výsledkem vaší zášti je pak sen, že s dotyčnou nenáviděnou osobou máte sex.

Když máte sex s jedincem stejného pohlaví

Pohlavní styk s jedincem stejného pohlaví ve snu ukazuje na vaší tolerantnost v reálném životě – ať už se jedná o životní hodnoty, morálku či přesvědčení. Tyto erotické sny rovněž symbolizují touhu po dobrodružství člověka, kterému se zdají.

Když máte sex s celebritou

Někdo možná touží po sexu s nějakou celebritou, někomu se o něm dokonce skutečně zdá. Tyto sny jsou důkazem, že jste v životě něčeho dosáhli a že jste v něčem skutečně úspěšní – v práci, skvěle vychováváte své děti nebo třeba dosahujete výborných výsledků ve sportu.

Tajemství erotických snů

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!