Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Evropská unie vlajka / foto: magazin

Zakáže nám Brusel i básničky pro děti?

Budeme muset vzít sami rozum do hrsti?

Poslední týden se v médiích často propírá kauza básničky Jiřího Žáčka, která je prý „genderově nevyvážená“ a podporuje dávno zažité stereotypy. Pojďme si to tedy trochu rozebrat. Básnička je obsažena v dětské čítance pro první stupeň. Byla vydána v roce 2015 a zní takto:

 

K čemu jsou holky na světě?

Aby z nich byly maminky,

aby se pěkně usmály

na toho, kdo je malinký,

Aby nás měl kdo pohladit

a povědět nám pohádku.

Proto jsou tady maminky,

aby náš svět byl v pořádku.

 

Když si to člověk přečte, řekne si, krásná básnička pro děti. Není na ní nic, co by nebyla pravda. Kdyby neměly být z holek maminky, asi bychom brzy vymřeli. Přesto se našla malá (ale dost hlučná) skupina lidí, kterým se básnička nelíbí a přijde jim „politicky nekorektní“.  Kdo ví, proč režisér Klusák na toto upozornil, možná to ani nemyslel vážně. Nicméně, došlo i na reakci z našeho ministerstva školství, zde je:

„Text sám o sobě není zcela genderově neutrální, při výuce ale záleží hlavně na výkladu a na tom, v jakém kontextu je uveřejněn a jaký je záměr autora. Při výkladu by tak měl učitel žákům vysvětlit záměr autora a další souvislosti, kromě jiného také souvislost s genderovou korektností,“ sdělilo ministerstvo.

To si dělá ministerstvo legraci? Dítě druhé třídy budeme zatěžovat nějakou generovou korektností? Vždyť to ani nepochopí. Proč se v naší zemi objevuje pořád více a více těchto nesmyslů?

Maminka s dítětem. Nebo Vám to připadá jako tatínek?
Maminka s dítětem. Nebo Vám to připadá jako tatínek?

Jak víme, dnes asi 85% přijímaných zákonů pochází z nutnosti zavést do naší legislativy směrnice nikým nevolené Evropské komise. Ta vymýšlí, podporována neziskovými organizacemi, stále více politické korektnosti, generových rovností, multikulturalismu a podobně. Členské státy (teď už kromě Velké Británie samozřejmě), nemají díky Lisabonské smlouvě možnost směrnice EU odmítnout. A tak jsou čím dál více potlačovány přirozené rozdíly mezi muži a ženami, žena se téměř už nemůže zobrazovat jako matka, aby to nevyvolalo bouři různých neziskových organizací podporujících generovou rovnost.

Výsledky jsou bohužel už vidět. Vysoká rozvodovost, potlačování role rodiny, nízká porodnost a úbytek obyvatelstva. Ano, holky tu jsou proto, aby z nich byly maminky, stejně jako z kluků mají být tatínci. Jinak bychom brzy vymřeli. Ženy mají mít za stejnou práci stejný plat, ale jen ženy mohou být matkami. Sociální inženýry jsme tu už v minulém režimu měli…

Jak to asi bude dál? Bude nám Brusel ordinovat i to, co máme říkat dětem? Mně osobně se básnička líbí, je pravdivá a já jí své dítko budu učit, pokud z dětské čítanky zmizí. A prosím všechny rozumné maminky i tatínky, aby ji svým dětem předčítali taky.

Zakáže nám Brusel i básničky pro děti?

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 3