Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: Shutterstock.com

Nejlepší sex trvá 7 až 13 minut

Zapomeňte na tříhodinové milování, je to zbytečná námaha. Vědci zjistili, že sex si nejlépe užijete, když se mu budete věnovat od 7 do 13 minut.

Dokonce i tříminutový sex je považovaný za přiměřený, alespoň podle nové studie pocházející z USA, kterou uveřejnil Journal of Sexual Medicine. Dotazovaní Američané a Kanaďané, kteří se výzkumu zúčastnili, nejčastěji prohlašovali, že sedm až třináct minut bylo v milování akorát.
Spojení trvající tři až sedm minut bylo označeno jako dostačující, ale cokoli kratšího už za dostatečné rozhodně považováno není. Naopak vše nad třináct minut je zase až přespříliš dlouhé.

Představy jsou klam
Cílem studie je rozptýlit nerealistické představy mnoha párů, které mají za to, že dobrý sex je jedině ten, který trvá alespoň hodinu. To vede k tomu, že se často oba partneři před sebou přetvařují, aby potěšili toho druhého. A potěšení jim uniká.

“V mužských fantaziích většinou existují větší penisy, erekce jako skála a sex od soumraku do úsvitu,” poznamenal jeden z autorů studie, doktor Eric Corty.

“Výsledkem toho je, že mnoho žen i mužů se této fantazii podřizuje a očekávají to samé v reálu. Pak jsou zklamaní. Závěry studie založené na skutečnosti a ne na představách o sexu jsou užitečné, protože dokazují, že jsou tito zmatení lidé naprosto normální a zdraví, i když je baví milovat se jen deset minut. V konečném důsledku to zabraňuje šíření dysfunkcí.”

Ale jako všude platí, že vše je subjektivní. Pokud potřebujete tříhodinový sex - hurá do toho! Jste statistická odchylka, ne úchylka... :-)

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 213