Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Hádka v páru / foto: shutterstock

Šťastné a spokojené partnerské soužití? Díky hádkám!

Že jsou hádky zkázou pro vztah? V některých případech tomu tak skutečně je. Ovšem někdy může být opak pravdou! Hádky totiž mohou přispět ke šťastnému a spokojenému partnerskému soužití.

V některých případech tomu tak skutečně je. Ovšem někdy může být opak pravdou! Hádky totiž mohou přispět ke šťastnému a spokojenému partnerskému soužití.

Jak je možné, že hádky mohou stát za šťastným vztahem? Díky nim totiž ze vztahu nezmizí komunikace, která je základem každého partnerského soužití. Hádky mohou vést k vyřešení sporů a navíc po nich následuje sladké usmíření.

Psychologové a odborníci na mezilidské vztahy se shodují v tom, že hádky patří ke každému partnerskému soužití. Dvojice, která se nikdy nehádá, spolu pravděpodobně ani moc nekomunikuje. A to je špatně. Kde nejsou žádné hádky, tam je něco špatně.

Výsledky odborných studií jasně dokazují, že hádky úzce souvisí s delším trváním vztahu. Podle vědců je to především způsobeno tím, že hádky dokáží odhalit problémy, které se ve vztahu objevily. Díky hádkám je pak možné tyto problémy vyřešit, což vztahu jistě jenom prospěje. Bez hádek mohou problémy ve vztahu dlouho přetrvávat.

Podle psychologů má nedostatek komunikace mezi partnery téměř vždy za následek rozpad vztahu. Právě tento problém patří mezi nejčastější příčiny rozchodů. Není se čemu divit – pokud spolu lidé nemluví a neřeší případné problémy, nemůže to dobře dopadnout. Komunikace je zkrátka základním stavebním kamenem každého vztahu!

Bylo také dokázáno, že partneři, kteří se spolu nehádají, si tolik neváží jeden druhého. Absence hádek ve vztahu totiž může mnohdy znamenat to, že dvojici na vztahu už vůbec nezáleží. A takový vztah pak spěje ke svému konci.

Po výměně názorů obvykle následuje sladké a vášnivé usmíření. A to přeci není vůbec špatné…

Šťastné a spokojené partnerské soužití? Díky hádkám!

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!