Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Nuda ve vztahu? / foto: shutterstock

Když vás už partner nepřitahuje

Žijete spolu už nějaký ten pátek, máte se sice pořád rádi, ale v posteli už to není zkrátka ono. Přestal vás partner přitahovat? Jak si s tímto problémem poradit?

Nejprve položte sami sobě otázku, zda vám to v oblasti sexu vždy klapalo. Přitahoval vás váš protějšek odjakživa? Zažívali jste spolu skvělý sex? Nebo jste se spolu naopak vždy v posteli tak trochu nudili?

Často vypadá situace následujícím způsobem. Na počátku vztahu se partneři nemohou společného sexu nabažit, prakticky nevylezou z postele, vyhledávají blízkost jeden druhého. Ovšem po nějakém čase se sexuální apetit sníží, touha po partnerovi postupně vyprchá. Podle odborníků se nejedná o nic neobvyklého. Jakási sexuální chemie začne prostě ve vztahu chybět. Jak ale tento problém řešit? Lze se nějakým způsobem tomuto bránit? Jak to udělat, aby vás partner či partnerka znovu přitahoval(a)? Nebo má člověk v takovém případě začít hledat nového sexuálního partnera?

Sexuologové a psychologové jsou toho názoru, že řešení situace spočívá buď v jistém upravení vztahu, nebo v rozchodu. Pokud vám to tedy skřípe v posteli a máte pocit, že vás už váš protějšek nepřitahuje, zkuste se zamyslet nad tím, proč tomu tak je. Odborníci upozorňují také na fakt, že tento problém mohou mít na svědomí třeba jisté zdravotní potíže. Chuť na sex pak také snižují například některé léky, jako jsou antidepresiva nebo hormonální antikoncepce. V tomto případě je vhodné poradit se s lékařem.

Pokud vás váš partner přestal náhle přitahovat a z vašeho vztahu se vytratila vášeň, může to mít podle psychologů na svědomí například potlačovaný hněv. S tímto problémem vám pak právě psycholog může pomoci.

Se ztrátou přitažlivosti k partnerovi však také může souviset ztráta citů ve vztahu – ať už jste to vy, kdo přestal svého partnera milovat nebo je tomu naopak. Pokud jste se navíc zamilovali do někoho jiného, není se čemu divit, že si sex se svým partnerem už neužíváte. V tomto případě se pak musíte sami rozhodnout, zda vztah ukončíte či nikoliv.

Možná ale jenom každý toužíte v posteli po něčem jiném, a proto už vám to tolik neklape. Promluvte si o tom se svým protějškem a pokuste se najít nějaké řešení. Můžete třeba vyzkoušet něco nového a obohatit tak váš sexuální život. A dost možná se do vašeho vztahu navrátí i vášeň.

Pokud už váš vztah k partnerovi však přerostl od ztráty přitažlivosti až k odporu, může situace vyústit až v rozpad vztahu. Proto problém řešte včas, než bude na záchranu vztahu pozdě.

Když vás už partner nepřitahuje

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!