Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Jsem těhotná! / foto: wavebreakmedia / Shutterstock.com

Těhotenský test aneb první pomocník při možném těhotenství

Máte podezření, že můžete být těhotná? Nyní je čas vyrazit do drogerie, abyste to jistě zjistili ... jenže vás zaplaví milion krabiček, které vám řeknou, že jsou nejlepším a nejpřesnějším testem na trhu. Zde je několik tipů, jak pro vás najít nejlepší těhotenský test.

Papírové vs. digitální testy

Nejprve se rozhodněte, zda upřednostňujete běžný „analogový“ nebo digitální domácí těhotenský test. Oba jsou stejně přesné, ale rozdíl je v tom, jak čtete výsledky: digitální testy doslova vysvětlují, zda jste těhotná, zatímco v papírovém testu musíte přečíst řádek. A někdy může být výsledková linie velmi slabá! Papírové testy jsou obecně levnější než digitální testy.

Jak funguje těhotenský test?

Těhotenské testy detekují přítomnost hormonu zvaného lidský choriový gonadotropin (nebo hCG), který produkuje embryo krátce po početí (když se spermie setká s vajíčkem). Pokud je v matčině krvi nebo moči velké množství tohoto hormonu, umožňuje to zjistit těhotenství. Testy moči mají několik výhod a jsou dobrou volbou, protože jsou:

  • snadno k nalezení (na policích lékáren),
  • snadné a rychlé použití,
  • k dispozici za nízkou cenu.

Kdy si udělat test

Těhotenský test lze provést po nechráněném pohlavním styku nebo kdykoli, když máte podezření na těhotenství.

Některé příznaky mohou naznačovat těhotenství, například:

  • absence menstruace,
  • nevolnost nebo zvracení, zejména ráno,
  • bolavá prsa,
  • neobvyklá únava,
  • zvýšená chuť k jídlu.

Pokud si myslíte, že byste mohla být těhotná, je pravděpodobné, že si to budete chtít co nejdříve potvrdit. V dnešní době mohou některé z testů dostupných na trhu zjistit těhotenství velmi brzy, až pět dní před menstruací, po nechráněném pohlavním styku. Další testy by měly být provedeny později, ale většina může detekovat těhotenství první den zmeškané menstruace nebo dříve.

Přečtěte si pokyny výrobce a ujistěte se, že jsou vaše výsledky spolehlivé.

Těhotenský test aneb první pomocník při možném těhotenství

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!