Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Vášeň / foto: shutterstock

Nejlepší afrodiziaka na trhu. Na španělské mušky ale raději zapomeňte

Když se řekne afrodiziakum, většině z nás se vybaví španělské mušky, tedy stovky let známá látka, která se původně získávala z brouka s poetickým názvem Puchýřník lékařský.

Potřebujete nutně kantaridin?

Hlavní účinnou složkou španělských mušek je látka zvaná kantaridin, která, dostane-li se na pokožku, způsobí nepříjemné puchýře. Větší množství kantaridou zkonzumované naráz může člověka dokonce zabít. Hovoří se o tom, že smrtelná dávka se pohybuje okolo 25 mg. To může znít jako návod pro novodobé Maryši. Kantaridin ale není pouze škodlivý. V menších dávkách se používá k léčení vztekliny anebo vředů, v minulosti byl také zaručeným lékem pro snížení zavodnění dutiny břišní. Při které z léčebných procedur byly zjištěny jeho afrodiziakální vlastnosti, dnes již nezjistíme. Jedno je ale jisté. Jakmile se jed Puchýřníka lékařského začal používat do španělských mušek, mnoho pánů to s jeho dávkováním přehnalo, což je stálo život. Dnes už se sice podobných scénářů obávat nemusíme, protože se španělské mušky vyrábí synteticky, přesto však není od věci se poohlédnout i po bezpečnějších afrodiziacích, která fungují také velice dobře.

Brouk puchýřník

Kotvičník, věrný přítel mužů středního věku

Kotvičník zemní (Tribulus terrestris) vypadá na první pohled velmi nenápadně. Drobné žluté kvítky na rostlině plazící se při zemi nikoho zřejmě na první pohled neupoutají. Leckterá z dam ale právě do této rostliny vkládala své naděje na uspokojující partnerský život ve vyšším věku. Kotvičník působí u mužů na hladinu hormonu testosteronu a dokáže ji velmi účinně stabilizovat. Díky tomu se pánové po několika týdnech jeho pravidelné konzumace začnou cítit silnějšími, mají odolnější a pružnější tělo, ale také vyšší libido.

Kotvičník

Maca, nebo řepa?

Výborným afrodiziakem je také peruánská Maca, která na první pohled připomíná naši řepu. Prášek z ní obsahuje velké množství antioxidantů a dalších látek, které podporují tělesnou vitalitu, ale právě také mají afrodiziakální účinky.

Maca

 

Zdroje:

https://www.healthline.com/nutrition/tribulus-terrestris

https://www.healthline.com/health/spanish-fly-drug

Nejlepší afrodiziaka na trhu. Zapomeňte na španělské mušky

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!