Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Škrcení / foto: shutterstock

Některým sexuálním praktikám se raději vyhněte, například takové erotické asfyxii

Je známo, že zamezení přívodu vzduchu do plic a krve do mozku vede ke zvýšení sexuálního prožitku. Škrcení při erotických hrátkách je pro mnohé jedince velice vzrušující, nicméně může jít o nebezpečnou hru.

Nebezpečné hrátky

Erotická asfyxie je opravdu velmi nebezpečné sexuální experimentování. Může totiž dojít k stavu bezvědomí, zástavě srdce, poškození mozku. Provádí se škrcením, dušením, či tisknutím krkavic, a to buď v páru, nebo jedinec sám na sobě při masturbaci.

Zde si jedinec dušení přivádí sám různými způsoby, například si nasadí pytel na hlavu nebo se přiškrcuje opaskem. Je to velice nebezpečné, protože může ztratit vědomí, a jelikož nemá na blízku nikoho, kdo by ho probral k životu, leckdy taková hra končí smrtí.

Nedostatek vzduchu při sexu
Nedostatek vzduchu při sexu – Zdroj: Shutterstock.com

Nadpozemské přirovnání

Asfyxie funguje u každého z nás, nejen u vybraných lidí. Sníží-li se přívod vzduchu do plic, a tudíž tak krve do mozku, dochází ke stavům rovnajícím se euforii. Stavy jsou přirovnávány ke stavům po požití drogy. Jedinci, kteří toto prožívají při masturbaci, to přirovnávají až k něčemu nadpozemskému. Jisté podobné stavy mohou zažívat potápěči, pokud jim dochází kyslík. Jsou doslova v rauši a ani se netouží vynořit.

Nebezpečné praktiky
Nebezpečné praktiky – Zdroj: Shutterstock.com

Z historie

Erotická asfyxie není rozhodně žádnou novou praktikou. Užívali si ji již staří Mayové. Dokonce při popravách oběšením docházelo k erekci či ejakulaci. Jako sexuální praktika se pak erotická asfyxie objevuje v knize Justina od Markýze de Sade.

Varování:

Tento článek rozhodně není návod k vyzkoušení této praktiky, nýbrž varování, abyste se ji raději vyhnuli, zpestřili si milostný život něčím méně nebezpečným a zbytečně nehazardovali se životem.

 

Zdroj:

https://cs.wikipedia.org/wiki/Erotick%C3%A1_asfyxie

https://www.topzine.cz/eroticka-asfyxie-neni-jen-sexualni-praktika-jde-o-nebezpeci

Některým sexuálním praktikám se raději vyhněte, například takové erotické asfyxii

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!