Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Horoskop a obloha / foto: shutterstock

Záleží ve vztahu na kompatibilitě znamení zvěrokruhu? Co vše přináší astrologie

Mnoho párů se snaží najít na internetu odpovědi na otázky svého milostného života na základě znamení zvěrokruhu. Astrologie může pomoci pochopit základní povahu člověka, ale může předpovědět i jistý výsledek vztahu?

Ve hře je mnoho prvků

Záleží ve vztahu na kompatibilitě znamení zvěrokruhu? Odpověď je ano, ale háček je v tom, že musíme znát celý horoskop. Astrologie, se kterou denně přicházíme do styku, je pouhým střípkem ve hře prvků, jež obor obnáší. Běžné výklady, například na internetu, se soustředí pouze na tzv. sluneční znamení. Ovšem osobnost člověka nelze určit jen na základě 12 možností.

Ve skutečnosti je vaše „sluneční znamení” pouze jedním aspektem mnohem složitějšího horoskopu, který zahrnuje vaše měsíční znamení, znamení ascendentu, lunární uzly a postavení vašich planet v „domech", kromě celé řady dalších jemných detailů a určujících faktorů.

Hodí se ke mně?
Hodí se ke mně? – Zdroj: Shutterstock.com

Sluneční znamení a živly

Jednotlivá znamení se pojí s jednotlivými živly. Oheň představuje Beran, Lev a Střelec. Zemská znamení jsou Kozoroh, Býk a Panna. Vzduch zastupují Blíženci, Vodnáři a Váhy. A voda patří Rybám, Raku a Štíru. Dle profesionální astroložky Diany Brownstone je možné sdílet kompatibilitu se znamením stejného živlu.

Například Beran a Střelec budou sdílet podobnou energii – nadšení, záměr a akci. Nicméně někdy může vést k přitažlivosti něco, co se od vás trochu liší. Pokud jde o randění a kompatibilitu, někdy právě toto napětí přispívá k větší míře vzrušení ve vztahu.

Znamení zvěrokruhu
Znamení zvěrokruhu – Zdroj: Shutterstock.com

Měsíční znamení

Kompatibilita mezi měsíčními znameními je výhodou. Například pokud je vaše měsíční znamení ve znamení Ryb, může vaše potřeby velmi dobře uspokojovat Štír (oba jsou vodní znamení). Měsíc ukazuje instinktivní povahu a způsob, jakým uspokojujeme své potřeby – co vám vyhovuje po citové stránce. Pokud hledáte dlouhodobý vztah, kompatibilita znamení zvěrokruhu hraje tedy velkou roli.

Ascendent

Naše maska a způsob, jakým působíme na první dojem. Vzhledem k tomu, že vzestupná znamení dvou lidí diktují počáteční přitažlivost, je to jedna z oblastí, kde kompatibilita znamení není nutná, naopak napětí je zde výhodou, jelikož protiklady se přitahují.

 

Zdroj:

https://www.vogue.com/article/astrology-love-relationships-guide-how-to

Záleží ve vztahu na kompatibilitě znamení zvěrokruhu? Co vše přináší astrologie

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!