Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Vztahové problémy / foto: shutterstock

Co dělat, když po porodu ztratíte chuť na sex – zásadní je trpělivost a komunikace s partnerem

Narození miminka je velká událost. Život se obrátí vzhůru nohama a to často zasáhne i milostný život.

Po uplynutí šestinedělí se většinou vrátí v posteli vše do starých kolejí, ale co když ne? Co když chuť na sex nebo samotný prožitek z milování je najednou pryč?

Po narození miminka je spousta věcí jinak

Příchod dalšího človíčka do rodiny je vždy radost. Vše je najednou ale jinak. Žena se učí dělit lásku mezi mimčo a partnera. Partner se učí zvykat si na to, že ženu již nemá jen pro sebe, že je častěji unavená, že již není každý den precizně upravená a mnohdy právě i na to, že její sexuální apetit je slabší, nebo dokonce že ho ztratila úplně.

Porod dítěte přináší různé změny
Porod dítěte přináší různé změny – Zdroj: Shutterstock.com

Co stojí za ztrátou libida?

Ve valné většině případů je ztráta chuti na sex po porodu u ženy. Může se ale projevit i u muže. Za ztrátou chuti po milování se svou vlastní ženou může být zážitek z porodu, kdy to muž jednoduše psychicky neunese. Mnoho krve, nářek ženy, to, že se při porodu muž cítí bezmocný a své ženě nedokáže pomoci, to vše a mnoho dalšího dokáže ovlivnit chuť muže na milostný akt po šestinedělí.

Častější jsou problémy s navázáním sexuálního života u žen

Porod sám o sobě, zvládání péče o miminko, domácnost i sama o sebe, to není nejjednodušší. Hormony pracují po porodu jak na horské dráze, žena má často pocit, že je na vše sama, že pro partnera již není dostatečně atraktivní. Bojí se sexu po porodu z obavy, že to bude bolestivé, nebo že partner bude pochvu vnímat širší. Vidí kilogramy, které jí po porodu zůstaly, je často nevyspalá, bojí se, zda vše dělá správně. A nervy hrají prim. Po celodenním shonu pak padne do postele a je ráda, že stihne na chvilku usnout, než se drobeček zase s řevem probudí. O chuti na sexuální hrátky nemůže být ani řeč. A čím víc partner chce, tím více žena nechce.

Vztahové problémy je potřeba řešit a mluvit o nich
Vztahové problémy je potřeba řešit a mluvit o nich – Zdroj: Shutterstock.com

Jak vrátit radost do ložnice

Chce to trpělivost, a to z obou stran. Hodně pomůže o obavách a případně i o snížené chuti na sex mluvit. Neustálé odmítání bez vysvětlení dokáže partner pochopit jen těžko. Nečekejte, že budete ve všem perfektní. Nechte si pomáhat od partnera. Berte to tak, že chuť na sex se po čase vrátí, její ztráta je jen přechodná. Netlačte na pilu, nedejte se nutit, ale zase od sebe partnera neodstrkujte, pokud vám chce projevit svojí touhu. Prostě najděte kompromis a chuť na sex a radost do ložnice se vrátí.

 

Zdroj:

https://www.babyonline.cz/sestinedeli/sex-po-porodu

 

 

Co dělat, když se po porodu ztratíte chuť na sex

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!