Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Nepříjemný zápach / foto: shutterstock

Rozcházím se s tebou, už mi nevoníš

Takto otevřeně to partnerovi nebo partnerce řekneme málokdy, ale za rozchodem může být právě to, že nám naše drahá polovička přestane vonět. Mnohdy si to ani sami nechceme připustit, že se rozcházíme proto, že nám partner nevoní.

Přitažlivost mezi partnery prohlubuje vůně toho druhého

Řeč není o vůni drahého parfému nebo levné kolínské, ale o přirozené vůni daného člověka. Každý máme tu svou a každý voní jinak. Někdo je cítit nasládle, někdo má odér kořeněný. Někdo je příjemně cítit, i když je zpocený, u jiného se nám nakrčí nos, když se zapotí. Co jiného přitahuje a voní mu, to jinému páchne. Sto vůní, sto chutí, sto lidí, kteří při hledání partnera dají i na svůj nos. Pokud si s potencionálním partnerem nevoníme, budeme jen těžko hledat skutečnou tělesnou přitažlivost.

Vztahové problémy
Vztahové problémy – Zdroj: Shutterstock.com

Během vztahu se může vůně toho druhého změnit a dojde k rozchodu

Přirozenou vůni ženy hodně ovlivňuje užívání antikoncepce. Její uživatelky mohou v mnoha případech zaznamenat, že se jejich přirozený odér mění. Nebo spíše jejich partner tuto změnu může čichem zaznamenat. Přirozenou vůni člověka rovněž mohou změnit zdravotní neduhy. O tom, že vůni lidského těla ovlivňuje nejvíce přístup k hygieně, není třeba ani mluvit.

Nejsou výjimečné případy, že člověk postupem času ve vztahu ubere na osobní hygieně. Lenost, pohodlnost, liknavý přístup, to vše může být příčinou toho, že už se sami sobě nevěnujeme tolik jako na začátku vztahu. Nemusíme být zrovna ,,špindíra“, ale i malá změna v hygienických návycích se podepíše na naší přirozené vůni. Pokud dojde k nějaké takové změně, partnerovi to může začít vadit. Pokud se pak partner neodhodlá nám to říct, povede to celkem logicky k tomu, že se začneme odcizovat. Najednou uvidíme na tom druhém i ty chyby, které jsme doposud přehlíželi, a je to začátek konce.

Už mi nevoníš...
Už mi nevoníš... – Zdroj: Shutterstock.com

Upřímnost může být nepříjemná, ale může zachránit vztah

Říct své drahé polovičce, že nevoní, nebo dokonce, že smrdí, dovede asi málokdo. Ne každý by to také vzal v klidu a něco s tím udělal. Častější reakcí nejspíš bude to, že se partner nebo partnerka urazí. Chce to trošičku diplomacie.

Společná koupel nebo sprcha před chvilkou vášně udělá divy. Můžete říct partnerovi, jak vás vzrušuje, když je čerstvě po sprše. Pochválit hebkou pokožku partnerce po koupeli rozhodně nebude na škodu. V případě, že by se mohlo jednat o zdravotní problém, je na místě nenápadně nasměrovat partnera k návštěvě lékaře.

Když nám partner přestane vonět, je to nepříjemné a snahy po změně jsou chůzí po tenkém ledě, ale upřímnost se vyplatí.

 

Zdroj:

https://www.bomtonblog.cz/proc-je-dulezite-aby-vam-partner-vonel/

Rozcházím se s tebou, už mi nevoníš

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!