Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: shutterstock

Sexem pro krásu i místo pilulek

Sexuálně aktivní lidé jsou nejen spokojenější a celkově uvolněnější, ale také krásnější a fit po všech stránkách. Líbání, mazlení a hlavně milostná splynutí mají blahodárné účinky na zdraví každého z nás.

Při milování vlastně sportujeme. Během průměrného sexu spálíme kolem dvou set kalorií, což se rovná zhruba půl hodině běhu. Když si na něj uděláme čas několikrát denně, ušetříme za posilovnu a přitom si protáhneme většinu svalů.

 

Více souloží, méně infarktů

Během akce se také produkuje estrogen, ten dodává pokožce hebkost a vlasům přirozený lesk. Jemné milování zároveň snižuje riziko vzniku dermatitidy, vyrážky a skvrn na kůži. Pot vyplavující se z těla totiž pročišťuje póry, takže působí částečně i místo sauny.

 

Euforické pocity během sexu navíc zmírňují bolest hlavy, protože sex uvolňuje napětí, které sužuje cévy v mozku. Působí také jako antidepresivum díky uvolňujícím se endorfinům nebo nám celkově pomáhá zapomenout na bolest, i když jen dočasně.

 

Tady mají endorfiny podobný účinek jako opium. Navíc muži, kteří souloží minimálně třikrát týdně, podléhají méně častěji infarktům než ti, kteří nejsou tak při chuti.

 
Sex jako sedativum

Sex ale také působí jako "uspávač hadů" a má účinky podobné sedativům, tudíž se po něm chce často hned usnout.

 

Sexuálně aktivní tělo ale produkuje velké množství přírodních feromonů, které jsou velmi přitažlivé pro opačné pohlaví.

 

I líbání nám pomáhá. Podporuje tvorbu slin, které brání vzniku zubního kazu a předchází tvorbě povlaku, udržuje tedy naše zuby zdravé.

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 89