Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Kondom / foto: shutterstock

O kondomy ve spreji je ohromný zájem

Kondomy ve spreji se staly předmětem ohromného zájmu na internetu poté, co o nich padla zmínka v televizním seriálu. Bohužel ale tyto kondomy možná nikdy nebudou na prodej.

Měla to být pecka. Bezpečný, sexy kondom, který se nikdy „nevyzuje“. Kondom ve spreji, napadlo před dvěma lety vynálezce Jana Vinzenze Krause. Svou ideou vzbudil vlnu nadšení, která se promítla i ve výsledcích Googlu, když se slovní spojení „kondom ve spreji“ vyšplhalo na druhou příčku mezi hledanými výrazy.

 

Sám Krause byl při prvotních odhadech velmi optimistický, věřil, že nová ochrana bude k mání během několika málo měsíců. Nyní musel ale s barvou ven. Přiznal, že se mu zatím nepodařilo překonat technické problémy při výrobě kondomu.

 

„Kdy to vše vyřešíme, zůstává nejasné. Stejně tak musíme dořešit i otázku finanční životaschopnosti celého našeho projektu,“ uvedl výrobce. To nezní příliš optimisticky, ačkoliv se původně zdálo, že by se kondom ve spreji mohl na pultech obchodů objevit už letos. Ale uvidíme.

 

Vše rozpoutala Kriminálka

Vlnu zájmu o tekutý kondom pomohla rozpoutat také jedna z epizod amerického seriálu Kriminálka New York, který se vysílá i na našich obrazovkách. Tam se objevila zmínka o latexovém reziduu, který později pomůže vyřešit vraždu.

 

Scénáristé však v tomto případě (a nejen v tomto) předběhli zcela současné možnosti a technické limity. Řada diváků zmíněné epizody v zámoří tak byla velmi zklamána. Česko taková vlna zájmu nezasáhla, tento seriálový díl se tady ještě nevysílal.

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 253