Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: shutterstock

Důvody, proč zůstat single

Společenské konvence jsou docela jasné. Tak nějak se od vás očekává, že se oženíte, případně vdáte.

Dnes už ale naštěstí nikdo nežádá, abyste se do chomoutu vrhli hned po střední škole. Naopak je stále populárnější a běžnější zakusit nejprve života a teprve jako vyřáděný vstoupit do svazku manželského, případně si najít stálého, možná životního partnera.

Otázkou je, kdy takové rozhodnutí přijmout, kdy se vzdát výhod zcela volného života, ve kterém můžete pařit, jak se vám zachce a spát třeba až do oběda? Ten přechod od nevázaného k usedlému životu zkrátka není jednoduchý. Nabízíme pár důvodů, proč ho ještě o něco oddálit.

Máte čas nalézt toho pravého
Když jen tak proplouváte životem a nepřipouštíte si, že vás něco k něčemu tlačí, máte o poznání větší šanci najít ideální ženu či muže.

Samozřejmě, že cestou za ideálem toho hodně vyzkoušíte a budete tak zhruba znát aktuální nabídku. A když náhodou narazíte na extra kus, třeba se spontánně rozhodnete, že tak byste to rádi už napořád. Mějte na paměti, že se chcete upsat z lásky, nikoliv ze zoufalství.

Nejhorší možností je zpanikařit. Všichni kolem už někoho mají, v generaci se rodí první velká várka dětí a vy jste stále single. Taková situace je velmi ošemetná a hrozí, že skončíte v náručí prvního člověka opačného pohlaví, který projeví zájem.

Zaměříte se na kariéru
Na pracovním trhu dnes existuje obrovská konkurence, a přestože máte plány a talent, často rozhoduje buldočí nátura a samozřejmě čas. Zaměstnavatel po vás bude chtít četné přesčasy, víkendové služby apod. Když je odmítnete s tím, že doma na vás čeká milující muž/žena, brzy uvidíte, jak vás řada méně schopných kolegů ve firemní hierarchii přeskakuje.

Ti totiž byli ochotní něco obětovat, respektive neměli žádné závazky, které by jim v tom bránily. Chcete-li si vybudovat slušnou pracovní pozici, musíte být také trochu sobečtí, a to se s životem v páru příliš neslučuje.

Dělejte si, co chcete, kdy chcete
Volnost je úžasná sama o sobě. Na světě je přeci tolik možností, kterých by bylo škoda neokusit. Jejich škála se s někým, koho máte neustále u sebe, samozřejmě poněkud limituje.

Sami si můžete vytvořit vlastní zvyky, které vyhovují jen a pouze vám, ať už se to týká určité činnosti nebo časového harmonogramu. Nikdo vám nebude říkat „běž nakoupit“ nebo „kdy už konečně vyrosteš“.

A pak je tu pochopitelně kouzlo nezávazného sexu, kterého se řada lidí prostě nechce vzdát.

Užívejte si svých peněz

Jistě, je to sobecké, ale zejména pro muže platí, že sami mohou držet kontrolu nad svými penězi a nemusí je rozhazovat za drahé šperky či květiny, jež by případná drahá polovička vyžadovala.

Navíc je potřeba jí občas půjčit kreditku, aby mohla ukojit svou vášeň v nakupování. Není nutno dodávat, že takové chvíle notně provětrají takřka každý účet. S manželstvím ke všemu dříve či později přijde nevyhnutelné. Žena se stane rodinným bankéřem a budete muset prosit, aby vám dala byť jen na pivo.

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 202