Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: Shutterstock

Jaký je ideální počet milenců u žen?

Co je ještě únosné a co už je moc? Každý má vlastní představu, ale dá se určit přesné číslo milenců ženy za život? Aby zpomalila, když se k onomu počtu bude blížit, pokud nechce být označována za couru? Samozřejmě nesmysl!

Nic takového nemůže fungovat, pro každého je onen neúnosný počet exmilenců u partnerky někde jinde. Ale proč tedy tak často slýcháme a také klademe otázku: „Kolik jich bylo přede mnou?“

Tušíme, že se můžeme dozvědět krutou pravdu a že nám pak v hlavě bude vrtat plno věcí. Ale podstupujeme i tohle riziko. Zároveň jsme od přírody zvědaví a zajímá nás, na čem jsme. Neočekáváme a ani snad nechceme mít sex s někým úplně nezkušeným, ale mít pocit, že jsme jen další z nekonečné řady, to je snad ještě horší.

"Partnerka mi řekla, že jsem asi dvanáctý. Byla hloupost, že jsem se ptal. Pak mi bylo trapné přiznat, že je v pětadvaceti moje druhá. Cítil jsem se nesvůj, trapně, nezkušeně, divně. Vždycky jsem byl vychován k tomu, že mám mít ve vztahu navrch jako chlap," řekl Magazínu 26letý Simon, který s o tři roky starší Janou stále je. A spí.

"Už mi to nevadí. Srovnal jsem se s tím hlavně proto, že z toho nedělala kovbojku partnerka. Neřešila to, užívali jsme si," doplnil.

Raději mlčet
To čtyřiadvacetiletá Iveta svůj počet sexuálních partnerů úzkostlivě tají před současným přítelem. Svěřila se jen nejlepší přítelkyni. Nechce totiž se svým počtem patnácti partnerů, některých dlouhodobých, jiných krátkodobých, působit jako snadná kořist.

"Předchozímu partnerovi jsem to prozradila a najednou to začal pořád řešit. Jací byli, je on lepší, s kým bych ho srovnala, kam na žebříčku zařadila. Samé hloupé otázky. Tak jsem to ukončila. Teď už raději držím jazyk za zuby," uvedla.

Ze světových statistik vycházejí čísla, která by jí nejspíše zvedla náladu. Anebo také ne. Třeba mladé Angličanky údajně mají ve věku jednadvaceti let zkušenosti už s devíti sexuálními partnery. Jejich vrstevníci měli v tomto věku v průměru milenek „pouze“ sedm.

Našli jsme pár čerstvě dvacetiletých Čechů, kteří ale tato čísla nepotvrzují a soudí, že si "Angláni jednoduše vymýšlejí". Ano, je dokázáno, že i přes anonymitu průzkumů si muži i ženy svá čísla upravuje k lepšímu. Muži uvádějí větší počet milenek, než odpovídá skutečnosti, ženy zase méně, neboť „počestnost“ u žen je žádoucí. To potvrzují i výše zmíněná slova 24leté Ivety.

Chcete být první?

Vysvětlení tkví údajně ještě v minulosti, kdy ženy často přicházely o panenství o svatební noci a měly opravdu jen jednoho muže, s kterým sdílely svá lože. Byly mnohem více materiálně závislé na muži, být svobodnou matkou bylo velmi ponižující. Musely ujistit muže o jeho otcovství a tím zvýšit pravděpodobnost zaopatření jejich dětí i sebe.

Potlačovaly tím mnohdy i pocity vlastní nespokojenosti ve vztahu jen proto, aby se nedostaly „do řečí“ a neohrozily existenci rodiny.

"To není jen záležitostí minulosti, i dnes je zřejmé, že muž s více partnerkami je ceněným kancem, zatímco žena je jednoduše poběhlice. Tak je to nastaveno a nezdá se mi, že by se názory na muže a ženy nějak sjednocovaly. Já větší počet milenců zásadně tajím a nikomu neříkám. Jen nejbližší kamarádky znají pravdu," podotýká 34letá Denisa.

Naštěstí dnes už je i řada rozumných mužů, kteří jsou dokonce rádi, že nejsou „mezi prvními“. Doufají, že pokud si jejich případná životní partnerka užila i něco předtím, nebudou ji v budoucnu přepadat pocity, že kdysi dávno o něco přišla...

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 1 016