Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: Shutterstock

Žádný sex! Zvládli byste celibát?

Sex je přirozená součást partnerství, přesto existují i lidé, byť jich opravdu není mnoho, kteří dodržují celibát. Dobrovolně se zřekli sexuálních radovánek jakéhokoliv druhu.

Prakticky žádný vztah nemůže dlouho přežít bez sexu, ze šťastného a pevného svazku se nedostatkem sexu drolí pořádné kusy porozumění a tolerance. Podobně ostatně dopadl i vztah modelky Katie Price, známé jako Jordan, s manželem Peterem Andre. Čtyři měsíce před rozpadem manželství uvalila Jordan embargo na sex.

 

Podle deníku The Sun, který vyzpovídal kamarádku Katie Price, používala prsatá modelka jako výmluvu ze sexuálních radovánek s manželem svou intenzivní přípravu na londýnský běžecký maratón. „Jsem moc utahaná,“ říkala manželovi tak dlouho, dokud mu nedošla trpělivost a celé manželství neodpískal.

 

Podvedl mě a dostal za vyučenou

Čtyři měsíce bez sexu, to není zas tak hrozné, říkáte si, možná, že se unáhlil. Opravdu byste dokázali vydržet delší dobu bez postelových hrátek?

 

„Odpírala jsem manželovi sex půl roku. Tehdy mě podvedl se svou kolegyní z práce. Půl roku mě znovu dobýval a omlouval se, nakonec jsem mu odpustila a dnes jsem ráda, že jsem to řešila takto. Znovu jsme obnovili vzájemnou důvěru a sex je teď dokonce mnohem lepší,“ řekla Magazínu 33letá Andrea.

 

Ne vždy má ale odmítání sexu takto „výchovné“ důvody. Často ženy odmítají sex, když se jim narodí děti. Pokud se v takové situaci promění pouze v matky a zapomínají být partnerkami a milenkami, končí nejeden vztah v troskách.

 
Dítě především

„To byl i můj případ. Narodil se nám chlapeček a žena se mu zcela oddala. Veškerou něhu a lásku věnovala jemu, na mě už nic nezbývalo. Přestali jsme spolu spát, samozřejmě, oba jsme byli z nového přírůstku do rodiny unaveni, starostí bylo hodně a situace pro nás zcela nová, ale měl jsem pocit, že jsem ztratil místo v jejím životě. Našel jsem si milenku a po dvou letech se odstěhoval,“ líčil 28letý Marek.

 

Jeho 31letý kamarád Jiří zažil pár měsíců bez sexu před třemi lety, kdy s přítelkyní nespal téměř osm měsíců. Měnila tehdy zaměstnání a v nabitém pracovním programu neměla na milostné dovádění čas ani náladu.

 

„Pro nás byl sex vždy velmi důležitou součástí vztahu a najednou jsme ho neměli. Začal jsem si připadat jako sexuální vyděrač jen proto, že jsem se chtěl milovat,“ řekl Jiří.

 
Nakonec vybuchl

Jirka se tehdy stáhl, jeho nálady se měnily jako dubnové počasí, byl mlčenlivější a rozladěný. Po pěti měsících vybuchl. „Nadával jsem a řval, nechápal jsem, co je špatně, proč mě odmítá, tak jsem jí to celé vyčetl v pořádné hádce,“ uvedl.

 

„Tehdy se vyděsila, řekla, že vše je v pořádku, že mě miluje, že jsem pro ní stále přitažlivý a chce se mnou být. Že si neuvědomila, jak to na mě může působit. Přesto jsem tehdy odešel a vrátil se až po dvou měsících. Od té doby je náš vztah zase ve starých kolejích,“ dodal Jiří.

 

A co vy, jak byste na podobnou situaci reagovali? Jak byste se zachovali? A dokázali byste vydržet delší dobu bez sexu?

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 379