Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: shutterstock

Co dělat, když váš kluk je na kluky?

Nebo vaše holka na holky? Takové nemilé „překvápko“ se může stát každému. Jak se s tím vypořádat?

Frrrnk a láska je pryč!
Chodíte spolu. Plánujete hypotéku a někdy v budoucnu i rodinu... A pak najednou prásk! Z vašeho miláčka se vyloupne gay nebo lesbička... Že to není možné? Ale je...

Takový šok zažil třeba partner slavné herečky Cynthie Nixon, Danny Mozes. Ten se sexy zrzkou, kterou proslavil seriál Sex ve městě, chodil 15 let a měli spolu dvě děti. Možná, že by všechno šlapalo ve starých kolejích, kdyby ovšem Cynthia nepotkala svoji osudovou ženu – Christinu Marinoni. Kráska „vzala roha“ a chlapíkovi zůstaly jen oči pro pláč...

Ožehavé tajemství

Podobných příběhů jsou stovky. Důvody, proč homosexuální kluk nebo holka setrvávají v heterosexuálním vztahu, jsou podle psychologů spíš aktem zoufalství.

Spousta gayů nebo lesbiček sice podvědomě o své orientaci ví, ale odmítá si ji přiznat. Ze strachu z veřejného mínění a také z toho „co tomu řekne rodina“ se vrhají do náruče opačného pohlaví.

Výsledek: Život ve lži. Tajné návštěvy gay nebo lesbických seznamek. Lechtivé videokazety se 4% erotikou...

Jen city nestačí

Pokud je tedy váš partner na kluky, nebo vaše „roštěnka“ na holky, máte holt smůlu. Vztah nezachráníte, ani kdybyste se rozkrájeli. Samozřejmě, můžete si skvěle rozumět, sdílet společné zájmy...jenže chybí oboustranný požitek ze sexu, který zkrátka ničím nenahradíte.

„Představa, že se váš homosexuální partner „změní“, je naivní. Sexuální chemie je zkrátka alfou a omegou partnerského vztahu a pokud svůj protějšek nepřitahujete, nemůže být s vámi šťastný. Je pravda, že mnoho párů sexuální chemii ignoruje, ale to je chyba. Sexuální uspokojení potřebujeme každý, a pokud ho nenacházíme u partnera, hledáme ho i mimo něj. A to většinou znamená konec celého vztahu,“ říká Bc. Lenka Černá, specialistka v oblasti osobního rozvoje.

Kámoši na věčné časy?

Jasně, spali jste spolu. Teď váš čtyřprocentní miláček spí s někým jiným a evidentně je šťastnější. Cítíte zlost? Vtek? Pocit zrady? To všechno je v pořádku. Otázkou je, co bude s vámi dál...

Podle Lenky Černé je lepší vztah posunout na přátelskou rovinu a být tak dobrými přáteli, než špatnými partnery. Jenže udělat takový krok není lehké. Tím spíš, pokud jste do svého miláčka stále zamilovaní a ve skrytu duše doufáte, že se k vám vrátí.

„Odhalení sexuální orientace nese s sebou mnoho náročných chvil, proto je dobré mít se o koho opřít. Pokud vás partner opustí, nezůstávejte se svým smutkem sami a požádejte o pomoc odborníka. Bohužel, rozchod bolí vždycky... Důležité je ale zjistit, proč se vám taková věc v životě přihodila a co dělat proti tomu, aby se znovu zopakovala,“ uzavírá Černá.

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 299