Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Podpatky / foto: shutterstock

Víte jak na kluky? Žádná záhada II.

Oblíbené téma věčných stesků všech žen. Proč se můj partner chová takto a ne jinak.

Mnohdy to ženám trvá skutečně dlouho, než pochopí, že snahy změnit muže po jejich boku jsou marné. Často bývá lepším řešením prostě se naučit brát je takové, jací jsou...

Ano, ne – také odpověď

Ptáte-li se na něco, muž vám odpoví. Často půjde možná o odpověď na váš vkus poměrně stručnou – dozvíte se jen „ano" či „ne“, ale v tom muž vidí největší podstatu vaši otázky.

Často se ale také dozvíte něco, co jste snad ani slyšet nechtěla. Že by vám váš muž neměl říkat, že jste v těch šatech tlustá? Nebo že vaše matka je skutečně poslední dobou trochu otravná? To ale není jeho chyba, on sám by vám to zřejmě nikdy neřekl – kdybyste se na to sama nezeptala...

S neřešitelnými problémy a stesky raději za kamarádkou
S neochotou řešit drobné náznaky a pokoušet se odtušit vaše skryté myšlenky souvisí i mužská nechuť řešit to, co není řešitelné, anebo to, kde stejně řešení ani neočekáváte.

Typickou ženskou reakcí na problém či stres je touha se svěřit a probrat věc s někým blízkým, přitom to může působit tak, že chcete problém ne řešit, ale vyřešit. Na to muž zareaguje pragmaticky, jak pro něj bývá typické – nabídne vám možná řešení. Když vy stále mluvíte o tomtéž, často může dojít i k hádce. Proto pokud si chcete o nerudném šéfovi, nemocné matce či neposlušných dětech jen povykládat, jděte se raději svěřit kamarádce.

Co muži dělají nejraději?

Ne, nakupování to určitě nebude. Muž donucený okolnostmi s vámi sice půjde nakupovat, jsou jistě tací, kteří naopak nakupování zbožňují, ale ve většině případů muži nakupování za sport nepovažují.

Signálem pro sportování pro ně bývá naopak neděle odpoledne, kdy se jde na fotbal, basket nebo volejbal. Rovnítko mezi nedělí (či jiným dnem v týdnu) a sportem je natolik silné, že se už se mezi ně nevlezete. Nejvhodnější je najít si na daný den svou aktivitu a předstírat, že jste nezávislá.

Už nejsi, jaký jsi býval
Odlišná také bývají očekávání, jaká ženy od mužů mívají. Přestože v prvních třech měsících jsou muži ochotni vydat ze sebe pod tlakem hormonů zamilování vše, nemůžete již očekávat, že se podobný stav ještě někdy zcela vrátí. První tři měsíce jsou nenávratně pryč, vhodné je se s tím smířit – anebo si pravidelně jít postěžovat ke kamarádce, ta bude mít zřejmě podobný problém.

Chcete fotomodela? Opatrně, aby pak nechtěl fotomodelku.
To stejné platí o mužském vzhledu, jakkoliv jste zpočátku neprokoukla jistou ledabylost v jeho oblékání a rezistenci vůči módnímu vzhledu, nyní je již pozdě snažit se o radikální řez jeho šatníkem.

Muži bývají nároční – pokud byste chtěla, aby se oblékal jako fotomodel (tedy v překladu pro vás – celkem rozumně se oblékal), musela byste se vy oblékat jako fotomodelka, nejlépe z některého časopisu pro pány. Jenže vzhledem k tomu, že vy máte k fotomodelce daleko – možná se poohlédne po té skutečné.

Muži – a cizí ženy
Se stálým a nikdy neutuchajícím zájmem o opačné pohlaví je vůbec vhodné se smířit co nejdříve. Když se tento zájem omezí na pohledy, otáčení se na ulici či slovní hodnocení, je zbytečné jim to zakazovat. Vy mu zakážete dívat se po jiných ženách, on se podívá stejně – má to prostě v genech.

Zdaleka nejvíce však bývají mezi muži oblíbené ženy, které se podívají také. Nemáte co ztratit, naopak – zúčastníte-li se mužské debaty na téma vzhledu ženy sedící u vedlejšího stolu, ještě se něco zajímavého dozvíte.

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 108