Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: Shutterstock.com

Pravidla letního flirtování

Letní flirt považujeme za nezávazný, spojujeme jej se svobodou, volností, která k létu prostě patří... Proto se nám může zdát, že se jedná o románek, který se bude odvíjet zcela bez pravidel. Ale není tomu tak úplně...

Léto, dovolená, dlouhé teplé večery, větší chuť navštěvovat společenské akce a bavit se, minimalistické dámské oblečení a často také krátkodobé odloučení od partnera – to vše jen nahrává žhavým letním flirtům. Ne vždy musí dojít také k vyvrcholení flirtování v podobě sexuálního zážitku, přesto bývá chuť zkusit něco nového také v oblasti sexu společným jmenovatelem letních románků.

Čas k experimentování!
Období léta se skutečně zdá být jako ideální období pro letní lásky – ať už bude podoba vašeho letního flirtování jakákoliv, vždy může flirt představovat výbornou příležitost ke zdokonalení vašich namlouvacích technik. Často se během letních měsíců ocitáme v cizích zemích, konečně máme čas věnovat se sami sobě a užívat si, býváme proto také mnohem více uvolnění a spontánní. Na neznámých místech při komunikaci s novými lidmi nemusíme mít obavy a můžeme také experimentovat.

Leckdy bývají proto také zkušenosti a nově nabyté sebevědomí získané díky letnímu flirtování hnacím motorem pro obnovu trvalého vztahu – v jiných případech však riskujete na druhou stranu jeho ztrátu nebo citová zranění, zamilujete-li se do někoho, kdo o trvalý vztah nestojí. Rizika však mohou být i odlišného charakteru, neméně riskujete při nechráněném sexu.

Není to navěky!
O jakých pravidlech letního flirtování byste tedy měli vědět? Na počátku je dobré si uvědomit, že základním pravidlem je samotný fakt, že půjde o „letní flirt“. Nepsané pravidlo, že letní flirt nepřerůstá v trvalý vztah musí ctít oba z dvojice. Není vyloučeno, že zatoužíte po odlišném scénáři, ale to už znamená scénář vymykající se povaze samotného letního flirtování, které slouží spíše k uvolnění, zábavě a poznání nových opačných protějšků.

Kde lovit?
Vhodný objekt naleznete zřejmě snadno – typickými místy pro flirtování bývají pláže, akvaparky, bary, koncerty pro širým nebem nebo diskotéky. Z flirtování jsou samozřejmě předem vyloučeni ti, kteří již evidentně někoho vedle sebe mají. Nemusí se jednat o partnera, to byste ale měli nenápadně zjistit.

Vzhledem k tomu, že letní flirtování má poněkud odlišná pravidla od klasického postupného namlouvání, mají-li oba zájem o trvalý vztah, je vhodné co nejdříve navázat také tělesný kontakt. K tomu může být tanec, ale také nabídka k namazání zad či společná plavba na loďce výbornou záminkou.

Milostná smršť
Letní jiskření je především rychlé a dynamické, s rychlejším vývojem počítá při respektování pravidel flirtování muž i žena. Zcela klíčové tedy je, kolik času na své namlouvání vlastně mají.

Často při vyhledávání nových známostí prožijeme začátek, vrchol a rozloučení během pár hodin nebo dnů. I proto zkuste naslouchat více než mluvit, z rozhovoru poznáte, do jaké míry je i ten druhý naladěn na nezávazný flirt a jak dlouho se na daném místě ještě zdrží. Není totiž nijak výjimečné, že se svou letní láskou se již nikdy nesetkáme.

Máte na to?
Touha po letním dobrodružství by se však neměla měnit v pouhé získávání dalších skalpů do sbírky, ani v pomstu zhrzené rozvedené manželky. Zkuste být v krátkých okamžicích, které vám pro letní lásku vyměřil čas vaší dovolené, citliví a vnímaví ke svému protějšku. Skutečně má zájem „jen“ o letní flirt?

Vnímáte nepsaná pravidla kratičkého dobrodružství oba stejně? Nesnažíte se místo nezávazného flirtování v druhém vyvolat také citovou náklonnost, o kterou však nestojíte? Nemáte právě co do činění s nešťastníkem či nešťastnicí, která se čerstvě po rozchodu „stébla chytá“? Jedním z méně příjemných pravidel letních románků je totiž také ohleduplnost.

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 6