Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: Shutterstock.com

Všechny mladé ženy praktikují orální sex

Je to nová sexuální revoluce.

Podle americké výzkumnice Brei Malacadové není pochyb o tom, že vztah žen k orálnímu sexu prošel za poslední desetiletí velkou proměnou.

Dělají to všechny
Dnes je orální sex pro mladé ženy naprosto běžnou aktivitou. „Z mé studie vyplývá, že všechny ženy, které už souložily, mají zkušenost také s orálním sexem,“ říká Malacadová.

„Tato data nám říkají, že orální sex se stal naprosto běžnou součástí sexuálního repertoáru mladých.“

Vědci tak mluví o nové sexuální revoluci, kdy se orální sex pro mnohé stává novou „pusou na dobrou noc“.

Nad orálním sexem už nikdo nepřemýšlí. Prostě už se jen provádí a jak ženy, tak muži ho vnímají jako samozřejmost.

Zajímavá jsou i další data z průzkumu. Padesát procent respondentek považuje orální sex za méně intimní než soulož. Z toho vyplývá, že by nad jeho provedením neváhaly tak jako nad pravým sexem.

Jednačtyřicet procent žen se naopak domnívá, že orální sex je více intimní než soulož. Devět procent staví oba sexuální akty co do intimnosti na roveň.

Pozor na infekce
Zhruba třicet procent žen podle Malacadové chápe orální sex jako prostředek moci. Tyto ženy se cítí mocně a sebevědomě, když provádějí felaci. „Některé ženy zjevně cítí, že v takové pozici mají nad mužem převahu.“

Vzhledem k tomuto trendu upozorňuje Brea Malacadová na skutečnost, že i při orálním sexu je třeba se chránit. Média i učitelé sexuální výchovy prý zcela pomíjí infekce, jež se přenáší orální cestou.

Celých dvaaosmdesát procent dívek a žen přiznalo, že při orálním sexu nepoužívá žádnou ochranu. Při klasické souloži si takto svobodomyslné chování dovolilo pouze sedm procent dotázaných.

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 68