Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Sestřička / foto: shutterstock

Láska je mrcha: Při každém orgasmu oslepl

Medicinskou záhadu nakonec rozřešili...

Velice zvláštní problém donutil muže vyhledat odbornou lékařskou pomoc. Při každém milování dočasně oslepl.

Zní to jako novinářská kachna, ale tento podivný případ byl publikován v prestižním medicínském časopisu Department of Ophthalmology. Odtud článek převzal a rozšířil blog studentů medicíny, který se zabývá humornými lékařskými záhadami.

Muž, jehož jméno nebylo zveřejněno, přišel o zrak pokaždé, když dosáhl vyvrcholení. Matoucí je, že při žádném jiném namáhavém cvičení k ničemu podobnému nedošlo.

Mršky cévky
Autoři původní zprávy se domnívají, že by jeho stav mohl být zapříčiněn vasoconstrikcí. Zjednodušeně řečeno to znamená, že se svaly stáhnou kolem krevních cévek a zpomalí oběh krve. Kromě jiného může mít vasoconstrikce na svědomí poruchy erekce.

Původní diagnóza zněla, že za pacientovu slepotu může embolie. Po různých vyšetřeních se ale tento názor nepotvrdil.

A jak z neveselé situace ven, aniž by se dotyčný musel navždy vzdát sexu? Nakonec mu předepsali léky, které rozšiřují cévy. Snad mu po vyléčení této kuriózní nepříjemnosti nezačne při sexu téct z nosu krev...

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 16