Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: Shutterstock.com

Opravdu šťastná láska? Nespěchejte se sexem!

Oddálení sexu může přinést šťastnější vztah.

Mladí lidé si v současnosti v drtivé většině nedovedou představit, že by do jejich partnerského života nepatřil sex. Nové studie ale ukazují, že pokud na něj nespěchají, jejich vztah bude hlubší a trvalejší.

Američtí vědci srovnávali údaje z dotazníku o partnerských vztazích 2 035 osob. Z databáze vybrali jedince, kteří si demograficky odpovídali.

Součástí otázek byla věta: "Kdy jste se svým současným partnerem začali se sexem?"

Vztah je víc než sex
Statistickou analýzou vyšlo najevo, že vztahy dvojic, které s intimním životem počkaly do svatby, jsou o více než pětinu stabilnější než u partnerů, kteří spolu začali spát hned po seznámení.

Zdrženlivé páry také uváděly o 20 procent větší spokojenost se vztahem a o 15 procent vyšší uspokojení ze sexu.

"Výzkum se zaměřil na pocity respondentů, ne na délku vztahu," upozorňuje vedoucí studie Dean Busby, profesor z Brighamské univerzity, a dodává: "Ve vztahu jde o víc než o sex a my jsme zjistili, že ti, kdo si počkají, jsou později šťastnější. Je to zřejmě tím, že se spolu naučí přednostně komunikovat a řešit problémy."

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 25