Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: shutterstock.com

Polibek, flirt, úsměv – víc než si myslíte

Nejen na Valetýna můžete něco udělat pro své tělo i duši. A ještě si při tom užít.

Lidstvo se trápí hledáním léku dlouhověkosti. Odpověď může být velice jednoduchá. Stačí jen dělat častěji některé velice příjemné věci. To alespoň radí sociální antropoložka Jean Smith, která svůj recept prozradila deníku The Sun.

Žijte v páru
Úmrtnost sezdaných lidí je o deset až patnáct procent nižší než populace jako celku. Zjistila to studie provedená v sedmi evropských zemích. Výzkum Královské university v Belfastu navíc zjistil, že sex provozovaný alespoň třikrát týdně snižuje o polovinu riziko srdečního infarktu.

magazin.cz

Zlepšete si postoj
Na rande se snažíme ukázat lepší a krásnější, než ve skutečnosti jsme. Alespoň na tom prvním. Snažíme se sedět rovně a ještě se vytáhnout – například ženy tak lépe prodají svůj hrudník a vypadají vyšší a štíhlejší. Všechno dává našemu tělu jeden překvapivý zdravotní benefit: flirtování je dobré pro naše záda.

Hubněte romanticky
Je to asi to nejpříjemnější a nejromantičtější cvičení. Líbáním spálíte až 100 kalorií za hodinu. Jean doporučuje – když dostanete chuť na polibek, sledujte upřeně ústa svého protějšku.

Využijte hormon lásky
Flirtování uvolňuje hormon oxytocin, který způsobí, že se cítíte milovaní, a navíc uklidňuje stres. Usnadní se tak sblížení s partnerem a hormon má i vliv na budování vztahu. Ne nadarmo je nazýván hormonem lásky.

Zničte bolest
Když se usmíváme, uvolňují se hormony štěstí endorfin a serotonin. Oba pomáhají snižovat bolest a stres. Takže až vás příště začne bolet hlava, zkuste si s někým zaflirtovat.

magazin.cz

Zažeňte nemoci
Sex alespoň jednou či dvakrát týdně posiluje imunitní systém až o 30 %, alespoň podle studie vědců ze Spojených států. Mohla by to být nejlepší cesta, jak se zbavit všech rýmiček a pobytů v posteli s horkým čajem místo s partnerem.

Tvařte se sexy

Dlouhý pohled do očí partnera zaručí, že se zdáte mnohem atraktivnější. Podle Jean jsou oči nejvíce vzrušujícím nástrojem. „Stačí tři upřené pohledy na vyhlédnutého chlapíka a on pochopí, že se o něj zajímáte.“

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 10