Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: ShutterStock.com

I Casanova věděl, co umí čokoláda!

Konzumace čokolády nám přináší příjemné pocity nejen v okolí žaludku, ale hlavně o kousek níže.

Čokoláda je skvělá pochoutka, velice zdravá a hlavně už dlouhou dobu uznávaná jako afrodiziakum. Patří spolu s vínem k takzvaným sbližovacím drogám, kde už označení jejího zařazení jasně naznačuje, oč v podstatě jde.

„Účinky čokolády na sexualitu znal i známý svůdce a milovník Giacomo Casanova, který ve svých pamětech radí pánům, že by měli mít vždy na nočním stolku, pro každou příležitost, připravenu čokoládu. A už tehdy věděl, o čem mluví a jaké divy tahle dobrůtka se ženou, ale i s chlapem, dokáže,“ říká sexuolog Radim Uzel.

magazin.cz

Jsou-li čokoláda a víno sbližovací drogy, měli by tedy být největšími sexuálními borci tlouštíci a notorici. Když se člověk cpe denně sladkostmi a lije do sebe víno, přes blahodárné účinky obou „drog“ se spíše než v sexem nabitého borce musí bezpochyby záhy změnit v bečku sádla, či alkoholika.

„Tak to prr…Nic podobného netvrdím. Při konzumaci čokolády i vína platí ono všeobecně známé – že všeho se musí užívat s mírou a nic se nemá přehánět. Extrémy mohou být samozřejmě kontraproduktivní,“ dodal Uzel.

Takže pozor, nezřízená žravost čokolády a bezuzdné holdování vínu nevede k extrémním sexuálním choutkám, ale naopak k otylosti. A v druhém případě je i nejkratší cestou do protialkoholní léčebny.

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 4