Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: Shutterstock

Program: Sex

Jste zpitomělí láskou? Vážně? Možná, že ani ne tak láskou jako chtíčem.

Matka příroda to ale uměla zařídit! Jde jen o to, abychom nevymřeli, a všechno ostatní jde stranou. Ovšem každému nadělila trochu jinak – u někoho jde, pokud jde o posedlost sexem, o mozek, u jiného o tělo a u dalšího o hormony. Vlastně u každého jde o všechny tyhle tři veličiny, ale každý jde na věc trochu jinak.

Velkou roli hrají rozhodně hormony. Je dokázáno, že pokud má některá žena více hormonu testosteronu, její sexuální touha ji prohání a ona, chuděra, celé dny kouká chlapům na poklopec – a naopak, pokud se jí tohoto mužského hormonu nedostává, její zájem o sex je prakticky minimální.

magazin.cz

Pro zajímavost: muži mají hladinu testosteronu desetkrát až dvacetkrát vyšší než ženy, proto jsou v sexu tak nenasytní, a proto dochází často k disproporci mezi touhou partnerů. Sexuální funkce, mezi něž patří libido – sexuální touha, vzrušení, citlivost, orgasmus a potěšení – s přibývajícím věkem klesají, někdy testosteron pomůže, jindy jde o nízkou hladinu pohlavních hormonů vůbec.

Občas může za naši posedlost nějakým mužem tělo – milovaný člověk nám například voní, nebo obdivujeme jeho svaly, nebo nás přitahuje a my vlastně ani nevíme proč. Něco nás k němu táhne a my nedokážeme odolat. Pokud mám vypozorováno, muži jsou bytosti odlišné, zřejmě je může přitahovat víc žen než jedna; jak jinak by mohli mít harém? Kdežto naše slabé pohlaví se rádo stulí jen u toho jednoho, jediného ramene…

Co je tedy na vině, pokud jde o vábení jednoho jedince k druhému? Hormony? Tělo? Mozek? (Někdy taky peníze, protože jak známo, moc je nejsilnější afrodisiakum.) Ať je to tak nebo tak, za vším stojí stejně mozek. Ten totiž impulsy, které mu vysílají ostatní smysly – zrak, sluch, čich, hmat a třeba i chuť – přijímá, přebírá, třídí a vyhodnocuje. Ano, ano, i sex řídí (organický) počítač!

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 3