Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: ShutterStock.com

Jak se naučit „lásku“

Žádný učený z nebe nespadl, říká známé – a pravdivé – přísloví.

Co z toho, že znáte milion poloh při sexu, když neznáte dokonale tělo vašeho partnera – nebo partnerky.

Zdá se vám někdy, že je váš partner při sexu nešikovný? Sahá tam, kde vám to nic neříká – a vašim erotogenním místům se naopak vyhýbá? Nebude to náhodou tím, že o vašem těle vůbec nic neví? A – ruku na srdce – kolik toho víte o těle vašeho protějšku vy? Možná by nebylo na škodu si ho trochu podrobněji prostudovat… Když se nad tím zamyslíme, tak by to mohlo být nakonec docela zábavné.

Sex, slovo, které se dnes skloňuje ve všech pádech, kdekoli a kdykoli. Slovo, o kterém naše babičky neměly ani ponětí a naše matky se před jeho vyslovením schovávaly do kouta. Od žen dřívějších generací se k „těmto věcem“ očekával přístup spíš zdrženlivý a stydlivost zdobila tehdejší mladou dívku asi tak jako dnes sebevědomí. Ani se nijak zvlášť nepředpokládalo, že ženy z „toho“ něco mají, vždyť jejich hlavním posláním i smyslem jejich sexuality bylo porodit děti.

magazin.cz

Doba nebyla otevřenému přístupu k sexu nakloněná, ale pokud žena měla štěstí a narazila na muže, pro kterého byl sex něčím víc, než jeho uspokojením, měla šanci, že z muchlání pod peřinou v temné ložnici bude něco mít ona. A kdo ho to naučil? Lehké děvy! Nevěstince měly tehdy rozhodně své opodstatnění. Protože faktem zůstává, že od kněžek lásky se muž mohl lecčemu přiučit a pokud nebyl vyložený sobec a svou drahou miloval, svoje zkušenosti mohl po sňatku předávat dál.

I lásce se totiž člověk musí učit! Dovednost a obratnost ve věcech lásky z nebe nespadne! Překvapuje mne, kolik mužů si dodnes myslí, jak jsou skvělí v posteli – a přitom nestojí za zlámanou grešli. O ženách se dá říct totéž.

Kde hledat nápravu? V knížkách? Kdepak. U prodejných žen? To už určitě ne. Doba se mění a s ní se dostaly jinam i ony. Pomoci si musíme sami. Tím, že budeme znát své tělo, prozkoumáme tělo svého milého (či milé) a řekneme si o to, co nám líbí. Otevřeně. Bez emocí. Bez studu.

Jedině tak se lásce naučíme

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 1