Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: ShutterStock.com

Sex a alkohol

Jde sex a alkohol dohromady? Zdá se, že i v tomto případě platí pravidlo „zlaté střední cesty“. Přesto se nabízí otázka, zda není lepší užívat si sexu za střízliva?

Jak funguje spojení sexu a alkoholu?
Účinky alkoholu na sobě máme většinou již velmi dobře vyzkoušené, a to i ve spojení se sexuálním životem. Velmi často máme totiž sexuální zážitky s popíjením alkoholických nápojů neodmyslitelně spojené. Ne vždy se nám však podaří dodržet správnou míru. Alkohol bývá považován za jedno z nejstarších afrodisiak a jeho účinky na povzbuzení libida jsou známé. Stejně tak se ale často hovoří o negativních účincích alkoholu. Proto je vhodné vědět, že se to především nesmí s alkoholem přehánět. Jaká ale je ta správná míra?

Alkohol uvolní tělo i mysl
Alkoholické nápoje nejen povzbuzují libido a odstraňují zábrany, jejich požití před sexem je ale také schopno násobit vzrušení. Hlavní pozitivní účinky alkoholu na sexuální zážitky souvisí s jeho vlivem na uvolnění těla a mysli. Na druhou stranu má neblahý vliv na erekci a negativně tak ovlivňuje váš výkon při akci. Vyplatí se vám tedy před sexem pít, nebo nepít alkohol?

Důležité je množství alkoholu
Veškeré pozitivní účinky jsou však spojeny s malým množstvím alkoholu. Střídmá konzumace alkoholu skutečně pomáhá povzbudit sexuální touhu, zvýšit vzrušení a odstranit zábrany. Pod vlivem skleničky vína nebo malém množství tvrdého alkoholu budete uvolnění, ale alkohol vám pomůže tak zvýšit si sebevědomí a díky si budete si připadat atraktivnější. Alkohol proto může být vhodným pomocníkem již při navazování známostí. Dodá jistotu tam, kde vám bude scházet.

magazin.cz

Sklenička podnítí představivost
V sexuálním životě hraje velkou úlohu také fantazie a představivost. Podle odborníků má malé množství alkoholu schopnost zrychlit mozkovou činnost a podnítit rychlejší pohyb neuronů, což má vliv právě na naše představy. Takto se může tedy zdát, že působení alkoholu je veskrze pozitivní. Zcela logicky ovšem o veškerá pozitiva přicházíte ve chvíli, kdy to s konzumací alkoholu přeženete. Anebo máte sklony dopřávat si alkohol častěji, než to odpovídá doporučovanému malému množství…

Hlavně to nepřehnat
Pokud to totiž s popíjením alkoholických nápojů přeženete, snižuje se citlivost vůči sexuálním podnětům, což je patrné především u žen, které jen obtížně dosahují orgasmu. Muži zase budou mít potíže s dosažením erekce. Dosáhnou-li jí penis nemusí být již pevný po celou dobu milování a ani partnerova výdrž nebude taková, jako by žádný alkohol nepožil. Nemluvě o závažných problémech, které s sebou nese dlouhodobá konzumace alkoholu. Odborníci hovoří jednak o poruchách transportu spermií, snižování jejich kvality. Navíc je u těch, kteří to s alkoholem přehánějí dlouhodobě snížena sexuální výkonnost i libido.

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 7