Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: ShutterStock.com

Bizarní rituály při námluvách

České „balení“ je většinou o slovech a pohledech. Jsou ale kultury, které používaly při svádění mnohem silnější kalibr…

Taiwan: sázka na mrtvé

Ještě do roku 1930 se na Taiwanu praktikoval starý namlouvací rituál. O co šlo? Ženitbychtiví muži se veřejně prezentovali jako bojovníci, kteří dokáží svou nevěstu ochránit – vystavovali na odiv hlavy svých protivníků, které porazili v boji. A věru, přehlídka mrtvolek byla velkolepá... Většina zdechlých hlav byla naražena na kůl a celé hodiny je propalovalo slunko. Pravda, kapku morbidní způsob, jak zaujmout ženy. Taiwanky ale na hrdiny vždycky slyšely, a tak většina těchto krvelačných ženichů získala jejich srdce.

magazin.cz

 

Rakousko: Jablko nasáklé potem

Ještě v 19. století se Rakousku používalo při „balení“ jablko. Svobodomyslnější dívky dávaly mužům najevo svou přízeň kouskem ovoce, které bylo nasáklé jejich potem. Pokud se slečna muži líbila, darovaný kousek jablka snědl. Pak už byla většinou „ruka v rukávě“.

magazin.cz

 

USA: Postel se zátarasem

Přestože 16. a 17. století žilo podle křesťanských tradic, bylo normální, že mladí snoubenci mohli spát spolu v jedné posteli už před svatbou (v domě dívčiných rodičů). Ovšem požitek ze vzájemné blízkosti neměl kýžený efekt. Uprostřed společného lože byla totiž přepážka, která „hrdličkám“ znemožňovala intimnější přiblížení. Chlapec i dívka navíc měli svůj díl peřiny, takže pokud si jeden nepřelezl na úzkou polovinu toho druhého, nemohlo být o nějaké romantické chvilce ani řeč. Toto společné a zároveň oddělené spaní mělo údajně snoubencům přinést radost ze vzájemné blízkosti a možnost se trochu lépe poznat... Samotné milování mělo samozřejmě přijít až po svatbě.

magazin.cz

 

Kambodža: Volba partnera přes sex

Mnohem otevřenější přístup k milencům mají dnes v Kambodži. Tam se po staletí praktikuje hodně zvláštní věc: rodiče dospívajících dívek vystaví dcerám chýši, kterou nazývají „chata lásky“. Jejich sličná slečna si tam zve pánské návštěvy podle svého gusta. Chlapík, který jí bude „vonět“ a uspokojí její sexuální potřeby, se stane jejím vyvoleným. Ale pozor: volba manžela je doživotní! Takže pokud se holka „sekne“, má smůlu. Bude muset se svým drahým zůstat až do konce života, protože rozvod či jakákoliv jiná forma odluky je nepřípustná.

magazin.cz


Starý Egypt: Lásko, vyměním tě za manžela!

Ženy ve starém Egyptě byly prý daleko svobodnější, než ty dnešní. Byly nezávislé, vlastnily majetek a měly stejná práva jako muži. Jedno ze zásadních práv se týkalo rozvodu – pokud jednomu z partnerů vztah nevyhovoval, bez problémů jej mohl ukončit. Některé ženy toho využívaly a měnily starého partnera za nového.  Z hlediska justice to problém nebyl, jedno manželství  zaniklo, vzniklo druhé. Milenci si s námluvami hlavu příliš nelámali, pokud si vyhovovali, začali spolu žít na „psí knížku“.

magazin.cz

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 1