Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: ShutterStock.com

Okořeňte si sexuální život!

Neklape vám to v posteli tak jako dřív? Nemáte chuť na sex? To můžete změnit!

Nemusíte ani chodit d lékárny nebo za sexuologem a utrácet spoustu peněz za léky, které by zlepšily váš sexuální život. Existuje celá řada přírodních prostředků, které vám vrátí ztracenou chuť na sex. Napadlo vás třeba někdy, že koření, které používáte běžně v kuchyni, ve vás mohou probudit chuť na postelové hrátky? Pořádně si tedy okořeňte jídlo, a zároveň tak i váš sexuální život!

Chuť na sex vám určitě vrátí šafrán. O jeho účincích coby afrodiziakum věděli již staří Peršané. Traduje se, že perské ženy byly velice náruživé co se sexu týče, a proto svým mužům přidávaly do pití právě šafrán. Zkuste to také! Šafrán je afrodiziakum ověřené staletími. Dále dokáže toto koření zabránit depresím nebo únavě.

Také muškátový oříšek může obohatit váš sexuální život. Podle některých odborníků toto koření dokáže svými účinky na mužskou potenci nahradit viagru. Muškátový oříšek navíc nemá žádné negativní účinky na lidské zdraví a mimo jiné odstraní problémy se spánkem.

Při nákupu koření nezapomeňte na kardamom. Ne nadarmo se mu říká zelený zázrak Indie. jeho afrodiziakální účinky se projevují zejména u mužů a jsou známy odpradávna. Kromě kladných účinků na mužskou potenci se kardamom používá k výrobě čajů uklidňujících žaludek nebo působících proti stresu a depresím. Lékaři doporučují žvýkat kardamom jako zaručený prostředek pro svěží dech.

magazin.cz

 

Ženám jistě zvýší chuť na sex fenykl. Jako afrodiziakum působí jak fenyklový čaj (mimo jiné také uklidňuje podrážděný žaludek), fenyklový salát, tak sušený fenykl přidávaný do pokrmů.

Na mužskou erekci působí příznivě ženšen, a to prý již v malém množství. Dále zvyšuje ženšen imunitu, a je tak výbornou prevencí vzniku řady chorob.

Pánové, pokud vám to v posteli skřípe, připravte si pokrmy bohaté na skořici. Toto voňavé koření prokrvuje celé tělo, a zlepšuje tak i citlivost, což rozhodně není při sexuálních hrátkách na škodu. Skořice také zvyšuje chuť k jídlu a podporuje trávení. Lékařské studie zase dokázaly, že toto koření výrazně snižuje krevní tlak.

magazin.cz

 

S celou řadou zdravotních problémů si dokáže poradit zázvor. Z kořenu si můžete uvařit čaj nebo ho nastrouhat do jídla. Zázvor podporuje chuť k jídlu, zabraňuje nadýmání a bolestem v krku a používá se při léčbě nachlazení. Kořen zázvoru stejně jako skořice podporuje prokrvení těla, erotogenní zóny jsou pak ještě citlivější na dotek. Podle odborných studií dokáže zázvor výrazně zlepšit sexuální výkonnost.

Chuť na sex vrátí mužům i ženám pálivé chilli papričky. Ty totiž obsahují látku zvanou kapsaicin, která vrátí do vaší postele vášeň. Chilli papričky můžete také jíst při problémech s nespavostí, při vysoké hladině cholesterolu v krvi a při potížích s krevním tlakem.

magazin.cz

 

Pepř má v kuchyni určitě každý. Pokud nemáte chuť na erotické hrátky, přidávejte pepř do každého jídla a sex vás začne zase bavit! Nejlépe prý působí čerstvě namletý pepř. Podle našich babiček spolehlivě zabrání impotenci.

Bobkový list, tedy vavřín a odedávna symbol vítězů, vás dnes dokáže dovést k vítězství nad problémy v oblasti sexu. Ne nadarmo byl vavřín ve starověku považován za symbol mužnosti. Při vaření si ale dejte pozor a přidávejte do jídel bobkový list jen v malém množství, abyste to s blahodárnými účinky nepřehnali. Také by pak „pokrm lásky“ mohl být příliš hořký.

V orientálních zemích je velmi často používaným afrodiziakem anýz. Podle staré tradice dokáže toto koření zachovat ve vztahu lásku a vášeň nebo dokonce zaručovat šťastné manželství. Dnes je již dokázán jeho blahodárný účinek na mužskou potenci.

Oregáno dokáže také zlepšit kvalitu vašeho sexuálního života. Přidávejte ho do teplých jídel, ale i do salátů. Chuť na sex může také navodit romantická koupel s lístky oregána.

magazin.cz

 

V Indii se po několik staletí používá jako afrodiziakum bazalka. Dříve lidé bazalku takřka uctívali jako symbol plodnosti. Lístky bazalky totiž připomínají ženské pohlavní orgány. Pro obnovení vašich erotických hrátek byste měli lístky žvýkat, bohatě ale stačí, když jimi okořeníte jídlo.

Již od starověku vrací v Asii chuť na sex hřebíček. Kvůli tvaru tohoto koření ho naši předci používali při potížích s erekcí a údajně tento problém odstraňuje.

Diskuze k článku:

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!