Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: Shutterstock

Milionářkou v šesti letech

„Jsem superstar. Mam svoji kolekci šperků a baví mě být šéfkou,“ říká úspěšná šestiletá královna krásy Isabella Barrett.

Kráska, televizní hvězda a byznysmenka

Na první pohled vypadá jako tuctová holčička, která miluje šatičky, plyšáky a Justina Biebera. Ve skutečnosti je Isabella Barrett o dost jiná než její vrstevnice. Malá blondýnka totiž už „pracuje“ a vydělává miliony dolarů. Za její kariérou stojí vítězství v soutěži krásy, která ji katapultovala do americké televizní reality show Toddlers and Tiaras. Tam se malá Isabella tak zviditelnila, že se z ní stala národní hvězda.

magazin.cz

 

Život v extrémech

Holčička žije díky své popularitě trochu schizofrenní život. Na jedné straně chodí mlsat hamburgery do McDonald’s, jindy ale „ulítne“ na snobské vlně a klidně zbuzeruje personál pětihvězdičkového hotelu, když si do svého luxusního apartmánu objedná filet za 2200 dolarů. Příbuzní jí ale takové excesy promíjí. Isabella totiž „vydělává“ pěkné peníze a živí tak celou rodinu.

magazin.cz

 

Hodná holka svých rodičů

Žít pod vlivem šestileté snobky není lehké. Její matka, Susanne (39), však vrtochy své dcery snáší poměrně dobře. Sama Isabellu totiž dostala na vrchol. Byla to ona, kdo dcerku nutil, aby na soutěžích krásy působila sexy, vyzývavě a až příliš dospěle. Byla to ona (a její italský manžel Antonio), kdo „malé princezně“ naordinoval zkrášlující kúru v podobě příčesků, umělých nehtů, umělých zubů, výrazného make-upu a falešného opálení. Dcerka, která udělala kariéru, teď vyžaduje servis hodný popové hvězdy.

magazin.cz

 

Všechno je podle Isabelly

Rodina, která žije na Rhond Islandu, vychází své holčičce maximálně vstříc. Čerstvá školačka má v domě k dispozici nejen svůj pokoj, ale i svou „obchodní kancelář“ a šatnu, kde schraňuje garderóbu od světoznámých designérů a 60 párů drahých značkových bot. Je to paradox, ale tato šestiletá slečinka má o dost lepší podmínky k životu než její devatenáctiletá sestra Victorie, kterou zaměstnává. Malá podnikatelka je v rodině takový malý diktátor. Všechno se musí točit kolem ní a  jejího byznysu. Když přijde ze školy, rovnou jde řešit věci „své firmy“. Říká se o ní, že je na své obchodní záležitosti velice úzkostná. Poté, co dala do oběhu svůj náramek Glitzy Girl a vydělala na něm miliony dolarů, uvažuje o své vlastní dekorativní kosmetice a linii oblečení. „Isabella všechny věci, které navrhuje, zkouší na sobě. Testuje své balzámy na rty a také jiné barvičky,“ přisvědčuje její matka Susanne.

magazin.cz

 

Daň za slávu

Spousta lidí vyčítá rodičům malé Isabelly, že finančně parazitují na slávě své dceři. Ve své podstatě to ale není zase tak úplně pravda. Podle amerických zákonů si mohou rodiče vzít pouze určité procento dceřiných peněz. Větší část zůstává na účtě, dokud malá „podnikatelka“ nebude plnoletá. Jak tomu vše nasvědčuje, bankovní konto Isabelly Barrett do té doby ještě dost poroste. Malá blondýnka, která skvěle hovoří  italsky, německy a španělsky, má další velké cíle. „Její sen je stát se novou Selenou Gomez. Proto chodí intenzivně na kurzy zpěvu a tance.“ říká matka Susanne a přiznává, že udělá vše, aby dceři na vrchol pomohla. Otázkou je, jestli pak dospělá a úspěšná Isabella Barrett jednou nebude litovat, že jaksi prošvihla dětství. To je totiž věc, kterou jí nikdo už nevrátí.

magazin.cz

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 9