Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: archiv firmy

Po chytrých hodinkách a telefonech je tu chytrý prsten

Zapomeňte na chytré hodinky! Základní funkce telefonu můžete ovládat i z mnohem menšího doplňku – prstenu.

Prodej chytrých hodinek spolupracujících s mobilními telefony se ještě ani pořádně nerozběhl a už se na trhu pomalu objevuje nová hračka. Jak se ukazuje, displej zobrazující oznámení ze smartphonu lze vtěsnat i do malého šperku, např. prstenu. A zatímco parádní Rolexy za obyčejný digitál jen těžko někdo nevymění, prsten se vždycky na nějaký volný prst vejde.

magazin.cz

 

Ocelový šperk

Originální doplňky k mobilním zařízením téměř vždycky budí velký zájem. První autor chytrých hodinek dokázal mnohonásobně převýšit požadovanou sumu na jednom ze startupových serverů a nejinak je tomu i u novinky jednoduše nazvané Smarty Ring. Kampaň proběhla na serveru Indiegogo, kde indický inženýr Ashok Kumar na rozběhnutí výroby chytrých prstenů nasbíral z původně požadovaných čtyřiceti tisíc dolarů rovných tři sta tisíc.

magazin.cz

 

Úspěch Smarty Ring spočívá ve střídmém designu a jednoduché funkčnosti. Elegantní vodotěsný šperk je vyroben z chirurgické oceli a zhruba z poloviny jej pokrývá monochromatický displej zelené nebo modré barvy. Ačkoliv je o něco širší, než byste od prstenu očekávali, na ženský či mužský prst sedne dokonale. Je to dáno i tím, že si lze prsten objednat v konkrétní velikosti. Vybrat si můžete podobně jako ve zlatnictví z dvanácti průměrů.

magazin.cz

 

Chytrý pomocník

A co vlastně chytrý prsten umí? V první řadě zobrazuje upozornění na důležité události. Na displeji uvidíte notifikace příchozích i odchozích hovorů, upozornění na textové a e-mailové zprávy a stejně tak realtime updaty z Facebooku, Twitteru, Skypu i hangouty z Google+. Vedle pasivního zobrazení událostí lze pomocí prstenu aktivně ovládat i několik funkcí telefonu. Prstenem přijmete či odmítnete hovor, zavoláte na přednastavená čísla, spustíte kameru, změníte profil a pochopitelně ovládáte hudební přehrávač.

magazin.cz

 

V pohotovostním režimu prsten ukazuje aktuální čas, který je možno synchronizovat až s pěti časovými pásmy. Kromě hodin lze spustit rovněž stopky nebo časovač. Navíc vás prsten varuje kdykoliv se ocitne více než třicet metrů od spárovaného zařízení, čímž můžete předejít zapomenutí telefonu příp. jeho odcizení.

Baterie v prstenu zvládne celodenní provoz, přičemž pro nabíjení slouží speciální bezdrátová nabíječka. Vypadá jako menší podložka, na níž stačí zařízení položit a nabíjení automaticky odstartuje. Kromě dvou chytrých prstenů lze s nabíječkou nakrmit i mobilní telefon. Prsten v sadě s nabíječkou by se měl v obchodech objevit přibližně v dubnu příštího roku za cenu 275 dolarů.

 

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 1