Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: Shutterstock

Zázračné exotické ovoce

V dnešní době je už běžně k dostání celá řada exotického ovoce. O některých druzích jsme přitom ještě před pár lety neměli ani ponětí. Exotické ovoce má nejen skvělou chuť, ale také blahodárné účinky na naše zdraví.

Kaki

Tyto exotické plody jsou bohaté na vitamin A a C a vlákninu. Kromě toho kaki obsahuje antioxidanty, ty v našem těle dobře poslouží jako prevence vzniku rakoviny. Výtažky z rostliny našly své využití ve farmacii. Přidávány jsou třeba do léků, které se užívají při leukémii. Pokud budete ovoce jíst pravidelně, snížíte tak hladinu cholesterolu v krvi. Dodáte tělu však celkem dost sacharidů.

magazin.cz

 

Granátové jablko

Pravidelná konzumace granátového jablka výrazně snižuje riziko vzniku kardiovaskulárních chorob, osteoporózy i rakoviny. V případě posledně jmenovaného onemocnění pomáhá toto ovoce i při léčbě. Pokud máte sníženou imunitu, sáhněte po granátovém jablku. Může totiž váš problém vyřešit. Stejně tak je ovoce účinné při vysokém krevním tlaku i vysoké hladině cholesterolu v krvi. Muži možná ocení schopnost tohoto ovoce zlepšit kvalitu erekce.

magazin.cz

 

Liči

Pro liči je typická chuť podobná hroznovému vínu a vůně růže. Dužina tohoto ovoce poslouží jako lék při kašli či bolestech žaludku. Ze slupek si můžete uvařit čaj. Jeho chuť není sice výborná, ale pomáhá prý při neštovicích. V liči najdeme celou řadu vitaminů – C, B1 a B2. Obsahuje i další zdraví prospěšné látky, jako je sodík, vápník, hořčík a fosfor. Toto ovoce ale konzumujte s mírou. Ve velkém množství způsobuje liči krvácení a zimnici.

magazin.cz

 

Pomelo

Pomelo je největším citrusovým plodem. Je zdrojem vitaminu C, draslíku, manganu a železa. Ovoce má vysoce léčivé účinky. Pozitivním faktem je, že pomelo neobsahuje takřka žádné kalorie, tuk ani cholesterol. Uplatní se při léčbě kašle, ošetření otoků, problémech s trávením, hubnutí i kocovině. Snižuje i hladinu cholesterolu v krvi.

magazin.cz

 

Kiwi

Kiwi je bohaté hlavně na vitamin C, dále na hořčík. Tato skvělá kombinace dokáže podpořit látkovou výměnu v těle a přispět ke zpevnění cév a žil. Kiwi posiluje i obranyschopnost a umí zlepšit zrak. Dále posiluje zdravou funkci srdce a odstraňuje parodontózu, ovlivňuje růst svalů a kostí.

magazin.cz

Diskuze k článku:

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!