Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: Shutterstock

Chcete zhubnout? Pomohou vám bylinky!

Máte už dost neustálého cvičení a držení nejrůznějších diet? Zdají se vám tyto metody málo účinné? Nedaří se vám i přes všechno snažení zhubnout? Vyzkoušejte bylinky! I ty vám mohou pomoci ke štíhlé postavě.

Pampeliška

Ano, i obyčejná pampeliška může posloužit jako pomocník při hubnutí. Použít lze květy, listy i kořeny rostliny. Při hubnutí vám asi nejlépe pomůže kořen pampelišky. V něm najdeme tzv. inulin, což je látka stimulující činnost jater a slinivky. Také dokáže snížit hladinu cukru v krvi. Díky tomu dokáže kořen pampelišky detoxikovat organismus, což oceníte nejen při snaze zhubnout.

magazin.cz

 

Máta

Při vaší snaze zhubnout se máta uplatní zejména tím, že spolehlivě zažene hlad a hlavně chuť k jídlu. Podle některých odborníků na výživu dokonce máta dokáže účinně spalovat tuky. Pokud máte například kvůli dietě problémy s trávením, uvařte si mátový čaj. Ten vaše trávení uklidní a také odstraňuje nadýmání.

 

Kopřiva

Listy kopřivy si můžete přidat do salátu nebo si z nich připravit třeba čaj. Tato bylina dokáže povzbudit metabolismus. A právě to oceníte při hubnutí. S rychlejším spalováním půjdou hned kila dolů.

magazin.cz

 

Břečťan

Břečťan vám sice moc nepomůže shodit nějaké to kilo navíc, ale rozhodně zlepší stav vaší pokožky. Představuje totiž pomocníka při odstranění celulitidy, a to díky obsahu tzv. saponinů. Můžete se klidně sami pokusit vyrobit z břečťanu mast, ovšem na trhu najdete celou řadu produktů přírodní kosmetiky s obsahem této rostliny.

 

Rozchodnice růžová

Tato rostlina obsahuje látku s názvem rosavin, kterou lze označit za přírodní spalovač tuků. Rozchodnici však sami nesbírejte, je chráněná. Spíše sáhněte po přírodní kosmetice a dalších produktech, které obsahují její výtažky.

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 2