Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: Shutterstock

Letní ovoce, které zaručí štíhlou linii

Že je ovoce zdravé a plné vitaminů, to víme asi všichni. Ovšem některé druhy vám mohou úspěšně pomoci s hubnutím.

Pokud chcete zhubnout, je důležité, aby ve vašem jídelníčku převládaly čerstvé a přírodní potraviny. Jenom pak můžete očekávat úspěchy. Celá řada letního ovoce (a nejen toho) je plná látek a živin, které vám mohou účinně pomoci s udržením štíhlé linie. A navíc má toto ovoce skvělou chuť, takže hubnutí nebude tak nepříjemné.

Maliny

V malinách bychom našli flavonoid, který se podílí na tvorbě hormonu ovlivňujícího hladinu glukózy v krvi. Díky tomu maliny dokáží snížit častou chuť k jídlu, zkrátka vás zbaví pocitu, že vás „honí mlsná“. Maliny také upravují funkci metabolismu. Toto ovoce je dále zdrojem vlákniny, což je živina, kterou potřebujeme pro správnou funkci trávicí soustavy. Všechny zmíněné látky mají čerstvé, ale i zmražené maliny.

magazin.cz

Borůvky

Na borůvky se zaměřili odborníci z univerzity v Michiganu. Ti přišli na to, že u lidí, kteří zařazovali toto ovoce do svého jídelníčku, došlo ke změně uchovávání a zpracování cukru v těle. Cukr byl pak snáze přeměňován na energii. Zároveň u těchto osob docházelo k redukci tělesného tuku, zejména v oblasti břicha. Není tedy divu, že jsou borůvky pomocníkem v boji proti nadváze.

Meloun

Vodní meloun obsahuje více než devadesát procent vody. Je tedy ideální potravinou v horkých letních dnech, kdy našemu tělu dodá potřebné tekutiny a zabraňuje tak dehydrataci organismu. Melou člověka osvěží, ale také zasytí. Dále odstraňuje vodní meloun chuť na sladké. Místo čokoládových tyčinek a podobných sladkostí si tedy dejte raději meloun.

magazin.cz

Ananas

Ananas je zdrojem enzymu zvaného bromelin. Ten se v našem těle uplatní při štěpení bílkovin a dokáže také zlepšit trávení. A právě tato vlastnost dělá z ananasu ovoce, které vám může pomoci s hubnutím.

magazin.cz

Diskuze k článku:

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!