Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
palivové dřevo / foto: shutterstock

Palivové dřevo s dopravou zdarma

Palivové dřevo je velice žádané a oblíbené palivo, na rozdíl od jiných energií, jako jsou elektřina nebo plyn, pořád vychází nejlevněji a zároveň je velice výhřevné.

Pokud topíte plynem, elektřinou nebo máte tepelné čerpadlo a palivové dříví používáte pouze jako doplňkový zdroj tepla při vytápění v krbu, je vhodná doba na uskladnění tvrdého dřeva dříve, než bude pozdě. O palivové dřevo je velký zájem, který rok od roku narůstá, patří totiž mezi obnovitelné zdroje, a tak nezatěžuje životní prostředí.

Výhody palivového dřeva

Pro spotřebitele je nejvhodnější na topení zakoupit převážně tvrdé palivové dřevo, které má velkou řadu výhod. Suché dřevo je tradičním ekologickým palivem za tu nejlepší cenu, která je dlouhodobě stabilní. Výhřevnost dřeva můžeme srovnat s výhřevností hnědého uhlí, avšak důležitým faktorem je vlhkost dřeva. Čím je lépe vysušené, tím má lepší výhřevnost, doporučuje se maximálně 20 % vlhkosti, proto je lepší objednat palivové dřevo s dostatečným předstihem a nechat ho pořádně vysušit, a to nejlépe dva roky předem.

Prodej palivového dřeva

Firma OPTIMTOP s.r.o. prezentuje aktuálně nejširší nabídku rovnaného a sypaného dřeva v České republice. Celkem nabízí až 13 druhů dřevin vhodných na topení, grilování nebo uzení. Výhodnější je sledovat prodej dřeva na paletách, firma nabízí palivové dřevo s dopravou zdarma už od jedné objednané palety. A jaké dřevo je na topení nejvhodnější? Mezi nekvalitnější palivové dřevo patří buk lesní s vysokou výhřevností, hoří pomalu a neutrálně zapáchá a dubové dřevo s výbornou výhřevností a dlouhou výdrží díky pomalému hoření. Habr obecný je považován za nejvýhřevnější dřevinu, která se u nás používá k topení. Ať už zvolíte jakýkoliv druh paliva, hořící krbové dřevo vytvoří nenapodobitelnou domácí atmosféru.

K tomuto článku není otevřena diskuze