Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: Shutterstock

Zhubněte přes noc

Kdo se pokoušel zhubnout, dobře ví, že to není jednoduché. Základem úspěchu je strava a pravidelný pohyb. Hubnout ale člověk může i přes noc. Když spíme, naše tělo stále pracuje. A před spaním můžete nastartovat metabolismus.

Brzy do postele

Člověk, který je vzhůru dlouho do noci, ten toho víc sní. Odborné studie dokazují, že lidé, kteří chodí dříve spát, netrpí tak často obezitou. Stačí prý omezit dobu konzumace jídla, tedy dobu, kdy jsme vzhůru a můžeme jíst, ze čtrnácti na jedenáct hodin.

Maso k večeři

Pokud chcete zhubnout, není rozhodně nejlepší nápad dát si před spaním kebab nebo hamburger a hranolky. Vhodnou večeři může naopak představovat kuřecí nebo jehněčí maso, z bezmasé verze pak čočka nebo ořechy. Tyto potraviny vám zajistí nejen kvalitní spánek, ale také nastartují váš metabolismus.

Šálek čaje před spaním

Dopřejte si před spaním šálek čaje. Sáhněte například po uklidňujících bylinkách, jako je heřmánek, levandule nebo meduňka. Dnes už běžně seženete i bylinkové čaje, které vám nastartují spalování. Na noc však není vhodné pít čaje detoxikační. Ty by vás spíše povzbudily, a proto si je dejte spíše ráno.

Malé porce

Večer nevolte velké porce jídla. Lehká večeře vám zaručí kvalitní a ničím nerušený spánek, zároveň nepřiberete zbytečná kila. Odborníci také přišli na to, že velká porce jídla před spaním způsobuje únavu následující den a častější pocit hladu.

Vůně máty

Pokud chcete rychleji zhubnout, měli byste několikrát denně inhalovat mátu. Alespoň to tvrdí vědci z Wheelingské univerzity. Vůně máty dokáže snížit chuť k jídlu.

Zhubněte přes noc

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!