Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: Shutterstock

9 otázek, které vás nejčastěji napadnou při výběru autoškoly

Sepsali jsme otázky, které nás při výběru autoškoly nejčastěji napadnou. Na tyto otázky nám odpověděla VIP Autoškola Praha, na kterou jsme dostali několik doporučení.

A jaké to tedy jsou otázky?

Nebude na mne instruktor v autoškole zlý? Bude se mnou mít dostatečnou trpělivost? Co když se mi instruktor nebude líbit, a přitom již budu mít autoškolu zaplacenou? Vrátí mi peníze anebo budu muset přetrpět všechny praktické jízdy s nesympatickým instruktorem?

Nemusíte se instruktora bát. Pokud využijete nabídku zkušební jízdy zdarma, vyzkoušíte si instruktora i jeho způsob výuky. A pokud nebudete spokojená, nemusíme vám vracet peníze, protože jste dosud nic nezaplatila. Pokud zjistíte že vám instruktor nevyhovuje až v polovině kurzu, můžete kdykoliv přestoupit do jiné autoškoly. Autoškola Praha vám připraví vyúčtování a případný rozdíl za neodježděné hodiny vrátí. 

Jak dlouho trvá autoškola? Nebudu tam muset chodit třeba půl roku? 

Standardní doba trvání autoškoly je 3-4 měsíce. Pokud spěcháte, můžete si vybrat intenzívní výcvik, který můžete dokončit během jednoho měsíce, nejrychleji za 14 dní. Takže strach z půlroční autoškoly rozhodně není na místě.

Autoškola je docela drahá a já na ni teď nemám všechny peníze pohromadě, a přitom bych chtěla začít co nejdříve.

V naší autoškole VIP nabízíme možnost zaplatit před začátkem kurzu pouze 50% zálohu a v polovině výcviku doplatíte zbytek. Platbu na splátky si zvolíte jednoduše v posledním kroku rezervace – při volbě způsobu platby. Částka se vám automaticky rozdělí na dvě. 

Preferuji samostudium. Nechci ztrácet čas dojížděním do učebny na hodiny teorie. Můžu si teorii nastudovat sama? 

Ano. Můžete si zvolit výuku dle individuálního studijního plánu (zákon to dovoluje) a domluvit se s instruktorem pouze na konzultacích, například po skončení praktické jízdy. Záleží pouze na vás. 

Nebudu se muset učit řídit v nějakém starém vraku?

Praktické jízdy neprovádíme ve veteránech a naše vozy jsou staré maximálně 4 roky. Během zkušební jízdy budete moci posoudit kvalitu a stáří výcvikového vozu.

Vůbec neznám Prahu z auta a bude to na mne příliš moc informací najednou: dávat pozor kudy jedu a ještě řadit, řídit, brzdit, dávat pozor… Je možné nacvičit si některé trasy na kterých budu denně jezdit dopředu? 

Trasy praktických jízd si můžete vybrat. Můžeme jezdit na trase z domova do školky nebo do školy, do práce nebo do fitka, do obchodu anebo k přátelům. Budete jezdit důvěrně známými místy a veškerou pozornost budete moci věnovat ovládání auta nebo motorky.

Jsem na tom s časem dost špatně a mám hrůzu z toho, že se mi do diáře nevejdou všechny praktické jízdy. Obzvláště pokud se nadá jezdit brzy ráno anebo pozdě večer. 

Můžete být bez obav. Naši instruktoři jezdí od 5 hodiny ráno až do 10 hodin večer. Do tohoto časového rozmezí se vejde téměř každý.

Co musím udělat jako první, když se chci přihlásit do kurzu pro získání řidičského oprávnění  a kdy můžu začít jezdit? 

První věc, kterou musíte udělat, je vyplnit žádost o přijetí k výuce a výcviku a nechat si u potvrdit posudek o zdravotní způsobilosti u vašeho praktického lékaře. Tyto dva dokumenty vyfotíte například chytrým telefonem a zašlete nám je na náš email. Pak už jen stačí vybrat variantu kurzu, který nejvíc vyhovuje vaším časovým možnostem a kliknout na tlačítko “objednat.” Svoji první jízdu můžete absolvovat třeba již druhý den. 

Co když se v autoškole vybourám? Nebudu to muset zaplatit?

NE. Autoškola je pro tyto případy pojištěná 

 

Určitě jsme se nezeptaly na vše, tak pokud máte nějaké další otázky, pište na info@autoskolavip.cz

 

 

K tomuto článku není otevřena diskuze