Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
nákupy / foto: shutterstock

Aby váš nákup neměl chybu

Zase tu máme Vánoce. Období, kdy se snažíme potěšit své milované blízké a kdy nám záleží na tom, abychom spravedlivě obdarovali všechny stejně.

Jak ale na to, aby se z nakupování nestala noční můra, protože jak všichni dobře víme – teprve po Vánocích se začínají ukazovat chyby, poruchy a nedokonalosti.

Trávit další čas ve frontách při reklamaci nechceme nikdo. Nejlepší dárek je takový, který potěší, nadchne a pak slouží minimálně po dobu záruky. Abychom docílili takového výběru na sto procent, je důležité nakupovat s rozvahou a případně využít zkušenosti a názoru nezávislých prodejců i spotřebitelů.

Nejlepší hodnocení

Kvůli výše uvedeným úskalím vznikají různé společnosti zabývající se kontrolou norem a pravidel výrobků. Já nejčastěji sleduji portál TestKvality.cz, kde jsem našla už spoustu rad a varování. Pravidelně zde monitorují výsledky spotřebitelských testů organizací, ale najdu tu i cenné zkušenosti spokojených či nespokojených zákazníků.

Přehled o nejlepších produktech je tu zcela zdarma a nejednou mi již pomohl při výběru elektroniky – ať už jsem ji sháněla pro jakýkoli účel. Velmi mne však oslovila i diskuze spotřebitelů, ze které též sama mohu vyhodnotit, nakolik si uvedený produkt svou pozici v žebříčku zaslouží.

Přidružím-li ke zkoumání web www.nejlepsiprodukt.cz a porovnám poznatky, nemůže se pak stát, že bych ukvapeně koupila něco, co za danou cenu vůbec nestojí. Výsledky nejlepších produktů na českém trhu jsou přehledně seřazeny ve srozumitelných kategoriích, takže je snadné najít přesně to, co hledáte.

Když kávu, tak skvělou

Letos jsem se rozhodla konečně potěšit svou rodinu nákupem nějakého šikovného kávovaru. Upřímně – byla bych naprosto bezradná, protože investice na základě hodnocení „jedna paní povídala“ většinou nic dobrého nepřinese. Test kávovarů 2016 rozdělený do kategorií pákových, kapslových a automatických zařízení mi zřetelně ukázal, kudy vede cesta k vysněnému a voňavému prožitku. Schválně: co sháníte pod stromeček vy?

K tomuto článku není otevřena diskuze