Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
zázvor / foto: magazin

Přírodní antibiotika: Cesta ke zdraví bez chemie

Něco na vás leze? Trápí vás často chřipka nebo nachlazení? Nechcete se neustále léčit pomocí chemických přípravků z lékárny? Sáhněte po přírodních lécích. Je jich celá řada a jsou velmi účinné.

Ruku na srdce, po chemii saháme někdy i zbytečně často. Přitom nám příroda nabízí své léky, které mají mnohdy až zázračné účinky. Znáte třeba přírodní antibiotika? V zimním období vám jistě pomohou v případě nemoci, ale poslouží i jako účinná prevence.

Česnek

Poměrně známým přírodním antibiotikem je česnek. Jedná se o lék na celou řadu potíží. O jeho skvělých účincích na lidské zdraví věděli už obyvatelé starověkých civilizací. Česnek je proslulý svým antibakteriálním a protizánětlivým působením. Zvyšuje imunitu člověka, dokáže ničit plísně, kvasinky či houby. Je bohatý na vápník, jód, selen, a vitaminy A, B a C. Pomáhá při vysoké hladině cholesterolu v krvi, dokáže zlepšit krevní oběh i srdeční činnost. Dále udržuje čisté cévy a v normě krevní tlak. Pokud česnek zařadíte pravidelně do svého jídelníčku, snížíte u sebe riziko vzniku rakoviny střev a žaludku. V případě epidemie chřipek snězte alespoň stroužek denně jako prevenci. Když už u vás nemoc propukne, pomůže vám česnek také. Tlumí totiž horečku, usnadňuje vykašlávání, čistí dýchací cesty i střeva.

česnek

Cibule

V cibuli najdeme antibiotické látky zvané fytoncidy. Dále obsahuje celou řadu minerálů (zinek, železo, vápník, jód, mangan, magnesium, sodík a draslík) a vitaminů (A, B1, B2, B3, B6, B9, K a C). Cibule je výborným preventivním prostředkem v případě onemocnění dýchacích cest, chřipky i střevních onemocnění. Díky cibuli můžete mít v normě krevní tlak i hladinu cholesterolu, pročištěné vnitřní orgány. Také se zbavíte nervozity a nespavosti. Cibule slouží jako přírodní antibiotikum i dezinfekce. Pokud vás štípne hmyz, přiložte na postižené místo kousek cibule. Brzy zmizí otok, svědění i podráždění.

Citron a grapefruit

V období chřipek a nachlazení je důležitý zvýšený přísun vitaminu C. V tomto případě vsaďte na citrusy. Kromě toho, že budete moci zapomenout na nachlazení a chřipku, zároveň si zvýšíte imunitu a pročistíte tělo. Šťáva z citronu je výborným dezinfekčním prostředkem i prevencí vzniku kardiovaskulárních chorob. Také snižuje cholesterol.

Z citrusů je nejlepším přírodním antibiotikem grapefruit. Ten dokáže posílit imunitní systém a podpořit látkovou výměnu. Mimo to posiluje srdeční činnost a pomáhá při problémech s křečovými žilami.

Lichořeřišnice

Lichořeřišnice pomáhá v boji proti zánětům. Tato rostlina je velmi účinným rostlinným antibiotikem. Dokáže zneškodnit streptokoky a stafylokoky, dokonce i odolného zlatého stafylokoka. Bylo zjištěno, že ničí 46 kmenů stafylokoků. Také mírní bolest a migrénu. Lichořeřišnice je účinným lékem v případě onemocnění močových cest a dýchacího ústrojí. Používat ji můžete dlouhodobě jako prevenci i v případě začínající nemoci, tedy při prvních příznacích. Mnohdy díky ní pacient nemusí užívat chemická antibiotika.

Zázvor

Zázvor je další přírodní zázrak. Nejlepší účinky na lidské zdraví má čerstvý kořen. Ideální je zejména v zimě, kdy zahřeje organismus a prokrvuje. Mírní nachlazení i chřipku, působí proti nevolnostem či závratím.  Dokáže zmírnit problémy s trávením, nemoci dýchacích cest, střev či močového ústrojí. Zázvorový kořen poslouží jako prevence vzniku nachlazení, rýmy, kašle i migrény. Také optimalizuje krevní tlak, odstraňuje svalovou křeč, zmírňuje negativní účinky chemoterapie, posiluje imunitu, tlumí menstruační bolesti a čistí vnitřní orgány. Po zázvoru sáhněte i v případě kocoviny, hned vám bude lépe.

zázvor

Kurkuma

Kurkuma je na seznamu sto padesáti nejzdravějších potravin – a právem. Má totiž celou řadu pozitivních účinků na lidské zdraví. Působí jako prevence vzniku rakoviny, zánětlivých onemocnění i Alzheimerovy choroby. Podporuje činnost jater a pomáhá při léčbě žloutenky. Tlumí migrénu, bolest v krku, neklid a podráždění. Zaručí vám klidný spánek a mírní stres. V zimě oceníte to, že zahřívá organismus.

Přírodní antibiotika: Cesta ke zdraví bez chemie

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!