Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
dřevěné brikety 170239901 / foto: shutterstock

Proč topit dřevěnými briketami

Každý interiér je třeba nějakým způsobem vytápět a dřevo je jednou z možností ─ palivo tradiční, které znovu získává na popularitě.

 Každé stavbě může „sednout“ jiný typ paliva a i dřevo jako takové představuje několik variant. Jaké jsou požadavky na to správné topivo? Mělo by být ekonomické, výhřevné a snadno skladovatelné. A tyto atributy splňují dřevěné brikety. Vyrábějí se z dřevěných pilin kvalitním slisováním, nejčastěji do tvaru válců.

Proč volit právě dřevěné brikety? 

Na rozdíl od štípaného dřeva není potřeba je štípat a řezat, lze s nimi ihned topit a není nutné čekat, až dřevo dostatečně vyschne. Jejich výhřevnost dokáže s přehledem překonat klasické dřevo na topení. To vám shoří poměrně rychle a je nutné neustále přikládat. Brikety hoří a doutnají poměrně dlouho, sníží se frekvence přikládání a s tím zvýší váš komfort. 

Stálá teplota a skvělá výhřevnost

Topení dřevěnými briketami zaručí dobrou výhřevnost a bude se vám mnohem lépe udržovat v interiéru konstantní teplota. Brikety se vyznačují vynikající skladností. Jsou slisované těsně k sobě a zaberou co nejméně místa. Na rozdíl od uhlí nebo dřeva je nebudete muset pracně skládat do sklepa a při topení nevznikne téměř žádný nepořádek. Pořídíte-li dřevěné brikety v akci, můžete ušetřit značnou částku. 

Z jakého dřeva?

Rozhodli jste se pro brikety? Pak popřemýšlejte, jaký typ zvolíte. Záleží totiž na tom, z jakého dřeva jsou vyrobeny. Oblíbené jsou brikety z bukového dřeva. To je totiž tvrdé a dlouho hoří, tuto vlastnost pak podpoří jeho slisování. Pro rychlé přitopení se pak hodí ekobrikety ze dřevin měkkých s vysokou výhřevností. 

Brikety od firmy Optimtop

Rozhodnete-li se dlouhodobě topit či přitápět briketami, najděte si spolehlivého dodavatele. Firma OPTIMTOP s.r.o. je schopna dodat nejen dřevěné brikety všech možných druhů, ale i pelety, palivové dřevo či pytlované uhlí, a to ve vysoké kvalitě. V létě a na jaře využijte mimosezónní slevy a zásobte se dřevěnými briketami v akci s předstihem. Ušetříte a nebudete muset shánět palivo na poslední chvíli. A dopravu máte již od jedné objednané palety zdarma po celé ČR!

K tomuto článku není otevřena diskuze