Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
sedací souprava / foto: shutterstock

3 tipy, jak zařídit obývací pokoj a ložnici

Zařizování každého pokoje si žádá lehce odlišný přístup. Jiné vybavení kupujeme do ložnice a jiný nábytek je potřeba v obývacím pokoji.

Co jsou ty hlavní body, kterým budete věnovat největší pozornost při zařizování těchto dvou pokojů? To se dozvíte právě v tomto článku.

Výběr obývací stěny

Velkou dominantou jsou obývací stěny, které často tvoří celkový efekt v místnosti. Výběru této důležité komponenty proto věnujte maximální pozornost. Hodit se mohou minimalistické moderní obývací stěny pouze s pár poličkami a podstavcem na televizi. Někdo naopak nedá dopustit na masivnější soustavu skříněk, kam je možné uložit větší množství věcí. Důležité je sledovat správné rozměry a zvolit variantu odpovídající možnostem pokoje. Nezapomeňte ani na další dekorační prvky, jako jsou skříňky, poličky, konferenční stolek, stojan na květiny a podobně.

Pořádná sedací souprava je nutností v každém obýváku

Obývací stěna není jedinou hlavní věcí. Pro vybavení obýváku budete potřebovat sedací soupravu, případně křeslo. Výběr hodně závisí na počtu členů domácnosti a velikosti místnosti. Hlavně u menších bytů se často využívají sedací soupravy s úložným prostorem. Zkuste zapřemýšlet i nad rozkládací variantou, která v případě potřeby poskytne další lůžko například pro návštěvníka. Sedací souprava by měla i vzhledově patři do celého konceptu místnosti.

V ložnici je nejdůležitější postel

Je to více než jasné, že hlavním bodem každé ložnice bude postel. Při výběru postele je ale nutné dodržet několik zásad. V první řadě si zvolte vhodné rozměry. Jejich výběr se odvíjí od osobních preferencí a prostorových možností pokoje. Velmi praktické jsou postele s úložným prostorem. Podobný nákup vhodného lůžka provází i vybavení dětského pokoje. Zde opět bývá největším limitem prostor, kdy je možné využít patrové postele.

K tomuto článku není otevřena diskuze