Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
hrající si děti / foto: shutterstock

S aplikací Ven každý den objevíte nová dětská hřiště

O tom, že by děti měly trávit více času venku, není pochyb. V prvních letech života je to ovšem spíše na rodičích. Právě oni musí vytvořit v dítěti návyk chodit si hrát ven. A kde trávit s nejmenšími volný čas?

No přece na hřišti

Jelikož hřiště za domem brzy omrzí, je vhodné se občas vydat i na nějaké jiné, třeba na druhý konec města. S touto ideou vznikal projekt VenKaždýDen.cz, který mapuje dětská hřiště po celé ČR. Ocení ho všechny maminky, babičky, paní na hlídání a kdokoliv další, kdo občas potřebuje zabavit děti. A mapu hřišť v ČR si lze nově vzít kamkoliv s sebou, vznikla totiž i mobilní aplikace.

Česká hřiště v mobilu

Dříve bylo možné česká hřiště prohlížet výhradně na webu, nicméně dnes už jsou ke stažení i aplikace pro všechny hlavní platformy, tedy Android, iOS a Windows. Poslední jmenovaná navíc funguje nejen na telefonu či tabletu, ale i na počítači s Windows 10.

Při povolení GPS lze v aplikaci vyhledat hřiště v okolí, samozřejmostí je i vyhledávání podle zadaných parametrů. Dokonce je možné přes ni hodnotit hřiště a vkládat komentáře, vše je plně propojené s webem.

Ven každý den nominována na aplikaci roku

Aplikace je aktuálně nominovaná na mobilní aplikaci roku v anketě pořádané společností Internet Info. Najdete ji tam v kategorii Novinka roku, kde je zároveň jedinou aplikací dostupnou pro všechny tři platformy. Jak ji uživatelé ohodnotí, se dozvíme koncem května. Svým hlasem může na www.aplikaceroku.cz/hlasovani přispět každý.

Uživatelé si chválí jak webovou, tak mobilní aplikaci. Kromě prohlížení hřišť mohou číst různé tipy na aktivity s dětmi a také si přivydělat nějakou tu korunu. Za nafocení jednoho místa je autorovi fotek vypláceno 20 korun, díky čemuž se databáze neustále rozšiřuje. Nejvíce hřišť je pochopitelně přidaných ve velkých městech. Zdokumentovat hřiště ve vašem okolí můžete pomoct i vy.

K tomuto článku není otevřena diskuze