Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
krevní plazma / foto: shutterstock

„Souboj na krev“ – darujte krevní plazmu a soutěžte

Krevní plazma tvoří spolu s bílými a červenými krvinkami a krevními destičkami základní složku krve. Jde o nažloutlou tekutinu tvořenou z 91% vodou, minerály a bílkovinami.

Tato tekutina se bohužel nedá vyrobit synteticky, a proto je spousta pacientů při operacích či trpících vrozenou poruchou srážlivosti krve, nebo závažnými poruchami imunity odkázáno na dobrovolné dárce. Ti jsou vysoce ceněni a je proto pro ně připraveno mnoho výhod a benefitů.

„Souboj na krev“ – o co jde?

Krevní plazma tvoří v těle zdravého přibližně 5% jeho tělesné hmotnosti. Rozhodnutí ji darovat nepředstavuje pro člověka žádné riziko – krevní plazma se totiž v organismu po odběru obnoví do cca 48 hodin. Využívá se především k léčbě vzácných vrozených onemocnění, ale také při dalších lékařských zákrocích a operacích. Podle statistiky ji během svého života potřebují dva ze tří lidí. Je tedy velká pravděpodobnost, že ji budete ve svém životě potřebovat jednou i vy či vaši blízcí.

Každý dárce může během 45 minut pomoci zachránit zdraví a život. Dárcovská centra připravují zvláště pro dárce, kteří darují krevní plazmu pravidelně různé bonusové programy a soutěže. Jednou z nich, kterou pořádá Dárcovské centrum Chodov a Černý Most je právě soutěž s názvem Souboj na krev.“ O co vlastně jde?

Jak soutěžit

Pokud splňujete podmínky pro dárce, tj. jste zdraví a je vám 18 až 60 let, vaše hmotnost se pohybuje mezi 50-150 kg, vlastníte platný doklad totožnosti a kartu pojištěnce, můžete se registrovat online a vybrat si svůj tým.

Jaké týmy soutěží a ke komu se můžete přidat?

  • Skupina UDG (#darujsUDG) – skvělá parta hudebníků, jejíž členové ví, že darování krevní plazmy je důležité a má smysl.
  • Skupina Miss Face (#darujsmissFace) – krásky, jejichž heslo je „Úsměv léčí, plazma zachraňuje životy!“ a
  • Skupina veslařů z Dukly Praha – sportovci, kteří si jsou vědomi toho, že zdraví je pro člověka to nejcennější co má a chtějí pomoci těm, kteří v životě tolik štěstí neměli.

Každé darování plazmy se počítá do celkového skóre týmu, který jste si vybrali. Akce končí 30. června, takže se s účastí dlouho neotálejte!

O co se hraje

Počet výherců týmu bude dán celkovým skóre, které tým obdrží. Týmu, který se umístí na 1. místě tak připadne 50% výher, týmu umístěném na 2. místě 30% a týmu na 3. místě 20% výher.

Po skončení akce se z každého týmu vylosuje jeden soutěžící, na kterého čeká skvělý zážitek s týmem, kteý si zvolil. Lákavá nabídka? Určitě!

Na co se tedy můžete těšit?

Tým UDG vám věnuje 2 lístky na svůj koncert i s přístupem do zákulisí, takže se stanete svědky toho, jak se kluci na koncert připravují a co všechno se děje v zákulisí před samotným vystoupením. Tým Miss Face věnuje vám a vašemu kamarádovi či kamarádce jeden svůj den a připraví vám zajímavý program na míru. S týmem veslařů Dukly budete vy + jedna další osoba, kterou si vyberete, moci strávit 1 tréninkový den na suchu i ve vodě a udělat si tak obrázek o tom, jak jejich trénink vypadá a co všechno obnáší.

Z každého týmu budou navíc vylosováni další výherci super cen, které do soutěže poskytli partneři soutěže.

Hraje se tedy taky o:

10 deskových her pro děti a 20 hodinek od Original Marines 15 balíčků od dm drogerie markt 40 dárkových karet Hervis v hodnotě 500 Kč

Ukažte, co ve vás je – zaregistrujte se, vyberte si svůj tým a začněte hrát. Každá kapka se počítá!

 

K tomuto článku není otevřena diskuze