Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Cardboard boxes, boxes for moving / foto: shutterstock

Jak na stěhování bez útrap?

Každého z vás minimálně jednou za život čeká stěhování do nového bytu či rodinného domu. Pakliže tuto náročnou akci plánujete v blízké budoucnosti, je dobré vědět, jak si vše uspořádat tak, abyste se zbytečně netrápili.

Způsob přepravy věcí

Na stěhování je nutné se začít připravovat už několik dní, ba dokonce týdnů předem. V první řadě si důkladně rozmyslete, zda si s přepravou všech věcí a nábytku vystačíte s vlastním vozem, nebo jestli je lepší si na den D pronajmout vozidlo stěhovací služby. Sice vás to bude stát nějaký peníz navíc, zato však nebudete muset jezdit vícekrát sem a tam. Nábytek i další věci z běžného bytu v panelovém domě se bez problémů vejdou do jednoho stěhovacího auta.

Příprava před přesunem

Při balení věcí je vhodné si připravit klasické krabice na stěhování. Do nich snadno zabalíte drobnější a křehčí předměty a důležité dokumenty, které nechcete ztratit a poškodit.

Na to vám stačí obyčejné kartonové krabice. Máte-li jich doma nedostatek, dají se bez problémů zakoupit ve specializovaných obchodech. Důležité je, aby měly pevné dno a byly dobře zavřené. Použít lze například lepicí pásku, praktické je i ovázání krabic provázkem.

Dáváte-li do krabic na stěhování velmi křehké předměty, použijte jako výplň volného místa kousky polystyrenu, případně vatu či alespoň novinový papír. Díky tomu se například sklo nerozbije vzájemným tlučením o sebe. Na místo určení tak všechny věci dorazí v naprostém pořádku.

Zajistěte si pomoc dalších lidí

Stěhování neponechávejte na poslední chvíli. Zároveň si nemyslete, že jej zvládnete zcela sami. Raději si předem domluvte pomoc od příbuzných a přátel. Vše pak půjde rychleji a bez zbytečných útrap. Každá ruka navíc může celý proces stěhování do nového bytu náramně urychlit a usnadnit. I samotné balení věcí do krabic vás díky pomoci od rodiny a přátel neuštve.

K tomuto článku není otevřena diskuze