Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Šatní skříně ilustrační obrázek / foto: shutterstock

Vybírejte šatní skříně pečlivě

Chcete si pořídit šatní skříně a nevíte, jak na to? Poradíme vám, jakým způsobem si je zvolit a na co všechno nezapomenout. Takový nábytek totiž nepořizujete jen na chvíli, ale rovnou na několik let.

Rozmýšlejte proto, jaký typ by se pro vás hodil nejvíce.

Na košile i pro pyžama

Úložných prostor není doma nikdy dost. Každý člen rodiny má svoje letní a zimní oblečení a potřebuje uskladnit například i pomůcky pro svoje koníčky. Tyto všechny věci přece nechcete skladovat jen tak pohozené, lepší je dát je pohodlně do skříně do šatny. Někdo má tu výhodu, že ve svém bydlení si může dovolit šatnu, jiní řeší skříně přímo na míru malému bytu. Pro obojí se ale hodí pečlivé rozvržení poliček a věšáků.

Pokud máte práci či život, kdy nosíte více košil a společenského oblečení, potřebujete spoustu místa pro ramínka. Hitem posledních let jsou takzvané sklopné tyče. Vaše košile mohou viset přímo v horní části u stropu a přece na ně pohodlně dosáhnete. Stačí použít tento doplněk a sklopnou tyčí si je přisunout blíže k sobě a pohodlně vybírat.

Ať už máte hodně prostoru, či málo, přemýšlejte, zda chcete svá trička a svetry spíše skládat do poliček, nebo si je věšet na ramínka. Podle toho rozvrhnete vnitřní uspořádání šatní skříně. Někomu stačí poličky, dámy zase potřebují svoje kousky vidět a lépe si tak vyberou. Hluboké poličky mají možnost dvou komínků za sebou, ale zase nevidíte, co máte uskladněné vzadu.

Pořadače a šuplíky

Vzpomeňte si na to, jak ráno vstáváte a oblékáte se, popřípadě čas, kdy spěcháte na schůzku a ve spěchu se připravujete. Šatní skříň musí být přehledná a připravená vám oblékání usnadnit. Rychlost vám přidají i posuvné dveře. Využijte pak taková rozvržení šatních skříní, abyste měli přehled o vašich věcech. Do poliček se vám hodí organizéry, spodní prádlo uložte do šuplíků. Kravatám a páskům pořiďte věšáčky.

K tomuto článku není otevřena diskuze