Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ranní probuzení / foto: shutterstock

Na tyto věci po ránu raději zapomeňte

Říká se, že ráno dělá den. A také je to pravda! Proto je důležité začít den co nejlépe. Dbejte na správnou snídani, ale i aktivity. To vše totiž den ovlivní. Na co byste měli po ránu zapomenout? Bohužel třeba i na oblíbenou kávu!

Posunutí budíku

Posunutí budíku o pár minut, to je zlozvyk mnoha lidí, A věřte tomu, že takto den opravdu dobře nezačnete. Pár minut spánku navíc vám nepomůže – naopak je lepší vstát hned při prvním zazvonění budíku. Tak se nejlépe proberete a svůj mozek nezmatete neustálým zvoněním budíku. Lidé, kteří budík odkládají, jsou pak přes den unavení a podráždění. Navíc pak kvůli pár minutám spánku navíc bude vaše ráno hektické.

Káva

Mnoho z nás si nedokáže představit ráno bez šálku kávy. Podle odborníků na výživu to však není správné. Káva vás sice po ránu nakopne, ovšem jenom na poměrně krátkou dobu. Mnohem lepší je dodat tělu energii prostřednictvím vyvážené snídaně. Energie vám pak navíc vydrží po celé dopoledne. Pokud navíc vypijete kávu nalačno, riskujete zažívací potíže a pálení žáhy. 

Cvičení

Někdo cvičení po ránu doporučuje, někdo zase ne. Pravdou však je, že pokud se před cvičením nenasnídáte, je to špatně. Vaše tělo potřebuje ráno dodat energii.

Žvýkačka

Žvýkáte ráno místo snídaně žvýkačku? Tak s tím přestaňte! Odborníci přišli na to, že žvýkání nalačno může způsobovat žaludeční problémy. Podle výsledků odborných studií lidé, kteří často žvýkají žvýkačky, si rádi dopřávají tučné a nezdravé potraviny.

Určité léky

Některé léky byste neměli užívat ráno na lačný žaludek. Třeba před spolknutím aspirinu nebo paracetamolu byste se měli najíst, jinak hrozí žaludeční krvácení i snížení účinku léků.

Alkohol

Ráno byste pochopitelně neměli sáhnout po alkoholu. Sklenka alkoholu nalačno může rychle způsobit opilost i nevolnost. Navíc jistě nechcete přijít do práce a alkoholem v krvi.

Bez snídaně

Základem je dopřát si ráno snídani. Ráno potřebujete doplnit energii. Pokud máte po ránu problém něco sníst, začněte malou porcí nebo třeba müsli tyčinkou. Říká se, že snídaně je nejdůležitější jídlo celého dne.

Na tyto věci po ránu raději zapomeňte

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!