Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
pračka a sušička ilustrační obrázek / foto: shutterstock

Pračka a sušička vám v domácnosti ušetří spoustu času

Zatímco dříve se hospodyňky musely se špinavým prádlem plahočit i několik kilometrů k nejbližšímu máchadlu a praly prádlo ve studené vodě na valše, dnešní ženy prakticky žijí v nepředstavitelném luxusu.

Mají totiž spoustu všemožných domácích pomocníků, díky kterým je život dozajista mnohem snadnější než dříve. Jedním z těch do dneška ceněných vynálezů je i automatická pračka a následně pak sušička. I přesto, že jsou tyto vynálezy dostatečným ulehčením každodenního života, výrobci se i nadále předhánějí v tom, který spotřebič bude mít více funkcí a modernější technologie.

Jak vybrat pračku, sušičku?

Každý, kdo někdy kupoval pračku nebo sušičku, tak ví, že existuje nepřeberné množství typů a každý spotřebič má rovněž spoustu funkcí. A právě proto se lidé dostávají do situace, že vlastně neví, pro jaký spotřebič se mají rozhodnout.

Při výběru jakéhokoliv spotřebiče je zásadních hned několik kritérií. Většina lidí se celkem přirozeně orientuje na cenu, čím nižší, tím lepší. To však v mnoha případech neplatí v souvislosti s kvalitou. Existuje však ideální řešení, a to představují například spotřebiče Beko. Ty jsou totiž ideální kombinací a zároveň kompromisem mezi cenou, výkonem a kvalitou. Pokud se chcete sami přesvědčit, najdete je v sortimentu tohoto e-shopu. Dalším důležitým kriteriem je kapacita pračky a sušičky. Jestliže máte navíc velkou rodinu, tak určitě oceníte, když se vám do bubnu vejde co nejvíce prádla najednou. Stejně tak důležitá je i ovladatelnost. Každý chce, aby jeho pračka a sušička měly ty nejmodernější funkce, ale ovládání musí být i přesto dostatečně srozumitelné, aby se s ním naučily zacházet i starší lidé. Pokud ani po tomto výčtu nevíte, jaké spotřebiče vybrat, podívejte se na internetové stránky e-shopu Expert.cz, zde si určitě vyberete.

K tomuto článku není otevřena diskuze