Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: Shutterstock.com

Vychovávala ho jako ptáka

V Rusku byl nalezen chlapec, který se chová jako opeřenec.

Ruská Pravda minulý týden  informovala o sedmiletém “ptačím chlapci” Váňovi Judinovi, který strávil svůj život mezi ptáky. Jednatřicetiletá matka s ním údajně vůbec nemluvila a vychovávala ho jako ptáka, dokonce ho učila ptačí jazyk.

Šokovaná sociální pracovnice Galina Volská našla Váňu Judina v dvoupokojovém bytě mezi ptáky. “Když jsem na něho začala mluvit, cvrlikal,” vypráví. Chlapec vůbec neuměl komunikovat a mával rukama jako křídly. Podle deníku Pravda trpí chlapec Mauglího syndromem, poruchou nazvanou podle slavného hrdiny Knihy džunglí, která vypráví o chlapci vyrůstajícím mezi zvířaty.

Je to pomsta
Jeho matka Světlana Judinová ale tvrdí, že chlapec je plný života a komunikativní: “Je pravda, že Váňa nemluví, ale jinak žádné problémy nemá.” Domnívá se, že chlapcovy problémy začaly, když od nich odešel jeho otec a náhle zemřeli její rodiče.”  Tvrdí, že se stala obětí pomsty sociální pracovnice.

Světlana se obrátila na úřady poté, co jí utekl manžel a zemřeli oba rodiče. “Všechno začalo, když jsem se obrátila  na sociální úřad a požádala o sociální dávky. To odmítli s tím, že jediné co mohou udělat je poslat Váňu do ústavu. Přišli se podívat na to, jak žijeme. Vadilo jim, že nemáme na oknech záclony. Jenže žijeme sami, kdo by mi přidělal konzoly na záclony?”

“Také jim připadalo, že Váňa je velice hubený, prý mu nedávám dostatečně jíst. Ale to je nesmysl,“ brání se matka, “když chtějí někomu brát děti, ať vezmou alkoholikům. Vše, co potřebujeme, je, aby mi pomohli dostat chlapce do školy pro poruchy řeči.”

V Rusku nic neobvyklého
Úředníci oznámili, že chlapce umístili do školky, což by mu mělo pomoci s nedostatkem řeči. Matka prý souhlasí s tím že dítě potřebuje řečovou terapii, ale sama nemá dost peněz, roznášením novin na lékaře nevydělá, tak hledá práci.

Mauglího syndromem se nazývá porucha chování dětí, které převzaly chování zvířat. Častou příčinou je to, že dítě bylo zanedbáváno oběma rodiči. V Rusku bylo již zjištěno několik případů, kdy děti žily s divokými zvířaty - většinou psy - poté, co byly opuštěny rodiči.

Myslíte, že je naučí mluvit?

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 66